Ακτοπλοΐα: Προβλήματα με «POWER JET» και «ΑΔΑΜΑΝΤΙΟΣ ΚΟΡΑΗΣ» σε Νάξο και Αλεξανδρούπολη αντίστοιχα

Επιβατικό - Οχηματαγωγό Πλοίο ΑΔΑΜΑΝΤΙΟΣ ΚΟΡΑΗΣ
Φώτο Αρχείου / Επιβατικό – Οχηματαγωγό Πλοίο ΑΔΑΜΑΝΤΙΟΣ ΚΟΡΑΗΣ / Πηγή: Eurokinissi

Πρόβλημα παρουσιάστηκε στον καταπέλτη του «POWER JET» στη Νάξο και στην αριστερή κύρια μηχανή του «ΑΔΑΜΑΝΤΙΟΣ ΚΟΡΑΗΣ» στην Αλεξανδρούπολη.


Το «ΑΔΑΜΑΝΤΙΟΣ ΚΟΡΑΗΣ» με μηχανική βλάβη

Ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Αλεξανδρούπολης πρωινές ώρες σήμερα, από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Ο/Γ «ΑΔΑΜΑΝΤΙΟΣ ΚΟΡΑΗΣ» Ν.Π. 11800, για μηχανική βλάβη της αριστερής κύριας μηχανής. Συνέβη πριν τον απόπλου του για το δρομολόγιο Σαμοθράκη και Λήμνο.

Στο πλοίο επρόκειτο να επιβιβαστούν πεντακόσιοι ενενήντα επτά επιβάτες, δώδεκα φορτηγά οχήματα και δεκαοκτώ δίκυκλα.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Αλεξανδρούπολης απαγορεύτηκε ο απόπλους του πλοίου μέχρι την αποκατάσταση της βλάβης και την προσκόμιση βεβαιωτικών αποκατάστασης και διατήρησης κλάσης από το νηογνώμονα που το παρακολουθεί.


Ο καταπέλτης του «POWER JET» δεν ανέβαινε

Ενημερώθηκε, χθες το μεσημέρι, η Λιμενική Αρχή Νάξου για αδυναμία άπαρσης του καταπέλτη στο «POWER JET». Το πλοίο εκτελούσε προγραμματισμένο δρομολόγιο Ηράκλειο – Θήρα – Νάξο – Μύκονο – Πάρο και επιστροφή στη Νάξο με προορισμό Θήρα – Ηράκλειο. Είχε 155 επιβάτες, 8 Ε.Ι.Χ. και 1 δίκυκλο. Οι επιβάτες και τα οχήματα προωθήθηκαν στον προορισμό τους με μέριμνα της πλοιοκτήτριας εταιρείας.

Ακολούθησε μερική άπαρση του καταπέλτη με χρήση γερανοφόρου οχήματος και μεθόρμιση του πλοίου στη βόρεια πλευρά της κεντρικής προβλήτας λιμένα Νάξου. Μετά από προσκόμιση βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης, η Λιμενική Αρχή Νάξου προέβη σε άρση απαγόρευσης απόπλου του «POWER JET», μεσημβρινές ώρες σήμερα. Το πλοίο αναχώρησε για συνέχιση του δρομολογίου του.

Ταχύπλοο - Επιβατικό - Οχηματαγωγό Πλοίο POWERJET της SEAJETS
Φώτο Αρχείου / Ταχύπλοο – Επιβατικό – Οχηματαγωγό Πλοίο POWER JET της SEAJETS / Πηγή: AIS

Πηγή: HCG

Δείτε ακόμα...