Αλεξανδρούπολη: Έδεσε χθες το EDDYSTONE με πολεμικό υλικό των ΗΠΑ

Το Φορτηγό (RO-RO) πλοίο που είναι ναυλωμένο από τον Στρατό των ΗΠΑ για να μεταφέρει μεταξύ άλλων πολεμικό υλικό και στην Αλεξανδρούπολη
Φώτο Αρχείου / Το Φορτηγό (RO-RO) πλοίο που είναι ναυλωμένο από τον Στρατό των ΗΠΑ για να μεταφέρει μεταξύ άλλων πολεμικό υλικό και στην Αλεξανδρούπολη

Έδεσε στην Αλεξανδρούπολη νωρίς χθες το πρωί, συγκεκριμένα στις 7:30 το πρωί, το μεταγωγικό πλοίο “EDDYSTONE” όπου μεταφέρει πολεμικό υλικό για Αμερικάνικη αποστολή. Για άλλη μια φορά η Αλεξανδρούπολη και το λιμάνι της γέμισε από ΑμερικανοΝΑΤΟικούς. Το συγκεκριμένο είναι το πιο πρόσφατο απο τα γιγαντιαία φορτηγά πλοία του ευρωατλαντικού άξονα, που φορτώνουν και ξεφορτώνουν το δολοφονικό τους φορτίο στον Έβρο.

Το συγκεκριμένο πλοίο ξεκίνησε το ταξίδι του για την Αλεξανδρούπολη πριν δύο ημέρες και προέρχεται από το λιμάνι “KOPER, SI”.

Το EDDYSTONE έχει ναυπηγηθεί το 2002 με σημαία Αγγλική. Η χωρητικότητα του πλοίου είναι 23235 και το τρέχον βύθισμά του αναφέρεται ότι είναι 5.6 μέτρα. Το ολικό μήκος του είναι 193 μέτρα και το πλάτος του είναι 26.07 μέτρα.

Ακολουθεί και σχετικό βίντεο μέσα από την κάμερα του e-evros.gr από την άφιξη του πλοίου στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης:

Με πληροφορίες απο e-evros

Δείτε ακόμα...