Αλεξανδρούπολη: Επίσκεψη του ΚΚΕ στο Λιμεναρχείο, την Πυροσβεστική και την Αστυνομική Διεύθυνση

φάρος αλεξανδρούπολης
Ο φάρος της Αλεξανδρούπολης

Περιοδείες σε υπηρεσίες και εργασιακούς χώρους στην Αλεξανδρούπολη πραγματοποίησε την Πέμπτη 1η Σεπτέμβρη κλιμάκιο της ΤΕ Έβρου του ΚΚΕ.

Η αντιπροσωπεία του Κόμματος επισκέφθηκε το Λιμεναρχείο, την Πυροσβεστική και την Αστυνομική Διεύθυνση, το Κέντρο Υγείας Αλεξανδρούπολης, τον ΕΦΚΑ και την Τοπική Μονάδα Υγείας.

Η αντιπροσωπεία του Κόμματος αποτελούνταν από τους Τριαντάφυλλο Φωτιάδη, αντιπλοίαρχο ε.α. του Πολεμικού Ναυτικού, Γιώργο Πυργελή και Σάκη Βαρδαλή, μέλη του ΓΠ της Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης και τους Βάνα Δινδίνη και Αργύρη Κυλίμο, μέλη της ΤΕ Έβρου.

Το κλιμάκιο ενημερώθηκε για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν λιμενικοί, πυροσβέστες, αστυνομικοί, ενώ συζήτησε μαζί τους για τις πρωτοβουλίες που πήρε το Κόμμα για την ανάδειξή αυτών των προβλημάτων μέσα στη Βουλή, με τη μορφή Ερωτήσεων.

Στο Κέντρο Υγείας αναδείχθηκαν οι σοβαρότατες ελλείψεις σε ιατρικό, παραϊατρικό, βοηθητικό προσωπικό, ελλείψεις που το ΚΚΕ έχει φέρει στη Βουλή με σχετικές Ερωτήσεις του.  Ιδιαίτερα οξυμένο παραμένει επίσης το κτιριακό πρόβλημα, αφού το Κέντρο Υγείας συστεγάζεται με τον ΕΦΚΑ όπου έχουν συγκεντρωθεί οι υπάλληλοι όλων των ασφαλιστικών ταμείων που δεν χωράνε.

Αίτημα των εργαζομένων η κατασκευή νέου σύγχρονου κτηρίου για το Κέντρο Υγείας ή η άμεση μετεγκατάστασή σε άλλο κατάλληλο χώρο.

Στην ΤΟΜΥ η έλλειψη προσωπικού είναι ακόμη πιο τραγική, καθώς η παιδίατρος παραιτήθηκε, περιμένοντας δύο χρόνια την τελική κατάταξη των προσλήψεων. Έτσι η μονάδα δεν μπορεί να εμβολιάζει παιδιά ούτε και να δίνει πιστοποιητικό υγείας στους μαθητές που θα το χρειαστούν με την έναρξη της σχολικής χρονιάς.

Δείτε ακόμα...