Αλεξανδρούπολη: Περίπου 1.500 τεμάχια οπλισμού, μέσων και πολεμοφοδίων ξεφόρτωσαν οι Αμερικανοί

Λιμάνι Αλεξανδρούπολης - στρατιωτικό υλικό των ΗΠΑ

Περίπου 1.500 τεμάχια οπλισμού, μέσων και πολεμοφοδίων ξεφόρτωσαν οι Αμερικανοί την προηγούμενη βδομάδα στην Αλεξανδρούπολη, σε άλλη μια διεκπεραίωση υλικού τους προς τη συνοριογραμμή με τη Ρωσία, επιβεβαιώνοντας τον ρόλο της περιοχής ως αμερικανοΝΑΤΟικού προπυργίου, με ό,τι κινδύνους συνεπάγεται αυτό για τον λαό μας.

Θυμίζουμε ότι τις προηγούμενες μέρες έδεσαν διαδοχικά στον ακριτικό λιμένα τα γιγαντιαία μεταγωγικά των ΗΠΑ «Liberty Pride» και «USNS Brittin». Τη διεκπεραίωση των φορτίων τους ανέλαβαν περίπου 200 στελέχη του 39 Transportation Battalion (635 Transportation Detachment) και του 839 Transportation Battalion (Surface Deployment and Distribution Command), τα οποία προηγουμένως είχαν αφιχθεί στην πόλη και αναπτυχθεί στα στρατόπεδα Κανδηλάπτη (οι Αμερικανοί τού αποδίδουν τον χαρακτηρισμό Logistics Support Area «Αlex A») και Γιαννούλη (Logistics Support Area «Αlex Β»).

Το υλικό ανήκει στην 1st Brigade Combat Team της 101st Airborne Division και στην 10th Mountain Division, που σταδιακά εισέρχονται στο ευρωπαϊκό πεδίο επιχειρήσεων, αντικαθιστώντας μονάδες που είχαν προηγουμένως εδώ οι αμερικανικές Ενοπλες Δυνάμεις. Μια εναλλαγή δυνάμεων στο πλαίσιο της επιχείρησής τους «Atlantic Resolve», που ήδη από το 2014 και τα γεγονότα στην Κριμαία φέρνει κάθε χρόνο φρέσκιες δυνάμεις των Αμερικανών στην Ευρώπη, πολλές από τις οποίες θα πάρουν άλλωστε μέρος και στη γιγαντιαία άσκηση του ΝΑΤΟ «Defender Europe 23», που προγραμματίζεται να διεξαχθεί φέτος το καλοκαίρι σε διάφορες τοποθεσίες στην Ευρώπη, με τις κάννες στραμμένες στη Ρωσία.

Στο μεταξύ, σύμφωνα με πληροφορίες από την περιοχή, μετά το έγκλημα στα Τέμπη και λόγω των κινητοποιήσεων των σιδηροδρομικών οι Αμερικανοί και οι ντόπιες ελληνικές αρχές, σπεύδοντας να διεκπεραιώσουν όλον αυτόν τον όγκο υλικού προς Βουλγαρία, Ρουμανία και άλλες χώρες, φέρονται να μίσθωσαν περί τις χίλιες νταλίκες από Ελλάδα, Βουλγαρία, Ρουμανία, Σερβία και άλλες ευρωπαϊκές χώρες προκειμένου να αναλάβουν τη μεταφορά του, ενδεικτικό κι αυτό του τεράστιου όγκου υλικού που διακινείται. Θυμίζουμε ότι μόνο από τον Ιούλη του 2020 – πριν δηλαδή το ξέσπασμα του ιμπεριαλιστικού πολέμου στην Ουκρανία – και μέχρι τον Δεκέμβρη του 2022 αναχώρησαν από το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης 54 σιδηροδρομικές αποστολές για τα ΝΑΤΟικά Βαλκάνια και τη Βαλτική, δηλαδή περίπου 2 αμαξοστοιχίες τον μήνα, ενισχύοντας τις πρόβες πολέμου του ΝΑΤΟ με τη Ρωσία. Ενας συντονισμός και αστραπιαίες αντιδράσεις μπροστά σε «εμπόδια» και «απρόοπτα», που αποδεικνύουν ότι για τις ανάγκες των λυκοσυμμαχιών της ντόπιας αστικής τάξης και «κράτος υπάρχει» και μια χαρά «λειτουργεί» προς όφελός τους.

Δείτε ακόμα...