Αλεξανδρούπολη: Στρατευμένοι ενάντια στην παρουσία του οχηματαγωγού «arc endurance»

Το Αμερικανικό πλοίο Endurance στο Λιμάνι της Αλεξανδρούπολης
Το φορτηγό πλοίο ARC Endurance που είναι ναυλωμένο απο τις Ένοπλες Δυνάμεις των ΗΠΑ, στο Λιμάνι της Αλεξανδρούπολης

Την αντίθεση τους στην παρουσία του θηριώδους αμερικανικού οχηματαγωγού «arc endurance» στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης, εκφράζουν με επιστολή τους στο alt.gr φαντάροι που υπηρετούν στην πόλη.

Μέρα με την μέρα προστίθενται νέα παραδείγματα όλο και πιο επικίνδυνα που δείχνουν πως η Αλεξανδρούπολη μπαίνει για τα καλά στο πεδίο της αντιπαράθεσης μεταξύ ΝΑΤΟ και Ρωσίας“, σημειώνουν οι στρατευμένοι χαρακτηρίζοντας το λιμάνι ορμητήριο πολεμικού υλικού.

Ταυτόχρονα αναφερόμενοι στο αποκλειστικό δημοσίευμα του Ριζοσπάστη για την εκπαίδευση Ουκρανών κομάντο από κράτη – μέλη του ΝΑΤΟ μεταξύ των οποίων και η χώρα μας, καταγράφουν την αύξηση των κινδύνων για την περιοχή αφού στα πιθανά μέρη που θα εκπαιδευτούν οι Ουκρανοί φιγουράρουν και τα στρατόπεδα “Κανδηλάπτη” και “Γιαννούλη” στην Αλεξανδρούπολη.

Τόσο εμείς οι στρατιώτες που υπηρετούμε στα στρατόπεδα της Αλεξανδρούπολης όσο και ο λαός της πόλης νιώθουμε τον κίνδυνο μέρα με την μέρα να αυξάνεται“, σημειώνουν χαρακτηριστικά.

Θυμίζουμε ότι το δημοσίευμα του Ριζοσπάστης έκανε λόγο για “σκέψη οι εκπαιδευόμενοι Ουκρανοί να πάνε – υπό την επίβλεψη των Αμερικανών – στην Αλεξανδρούπολη, στο Στρατόπεδο Κανδηλάπτη (οι ΗΠΑ του αποδίδουν τον χαρακτηρισμό Logistics Support Area «Αlex A») και στο Στρατόπεδο Γιαννούλη (Logistics Support Area «Αlex Β»), ώστε να έρχονται κατευθείαν σε επαφή και μια πρώτη εξοικείωση με τα όπλα, μέσα και πυρομαχικά που ξεφορτώνουν – τη μία καραβιά μετά την άλλη – οι ΑμερικανοΝΑΤΟικοί στον ακριτικό λιμένα και να εμπλέκονται άμεσα με τη διεκπεραίωση του υλικού αυτού προς τη συνοριογραμμή με τη Ρωσία“.

“Οι Αμερικανοί δεν ήρθαν στην πόλη για να μας προστατεύουν”, συμπληρώνουν και χαιρετίζουν την κινητοποίηση της επιτροπής ενάντια στην Βάση στην Αλεξανδρούπολη, σήμερα στο Δημαρχείο της πόλης.

Δείτε ακόμα...