Αλεξανδρούπολη: Τη σημαντικότητα του λιμανιού για τα αμερικανικά συμφέροντα ανέδειξε ο Πάιατ

Ο Αμερικανός Πρέσβης, Τζ. Πάιατ στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης
Ο Αμερικανός Πρέσβης, Τζ. Πάιατ στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης

Τη σημαντικότητα του λιμανιού της Αλεξανδρούπολης για τα αμερικανικά συμφέροντα ανέδειξε ο Αμερικανός Πρέσβης, Τζ. Πάιατ, ο οποίος μίλησε σήμερα δίπλα στα αμερικανικά ελικόπτερα που ξεφορτώνονται από τις 5 Μαΐου απ’ το πλοίο “Liberty Promise”.

Τις επόμενες ημέρες θα γίνει πλήρης ανάπτυξη και εκφόρτωση οχημάτων, ελικοπτέρων και λοιπού στρατιωτικού υλικού στο νέο εμπορικό λιμένα Αλεξανδρούπολης.

Στην περιοχή εκτός από τον Αμερικανό πρέσβη, Τζέφρυ Πάιατ, βρίσκονται και ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Φλώρος και ο Αρχηγός ΓΕΣ Αντιστράτηγος Χαράλαμπος Λαλούσης, καθώς και η Αμερικανίδα Πρόξενος στην Θεσσαλονίκη, για να διαπιστώσουν τις εργασίες και προετοιμασίες για την μεγάλη στρατιωτική άσκηση του ΝΑΤΟ, ‘Defender Europe 2021″.

Η «Defender Europe 2021» υπάγεται στη Διοίκηση του πρόσφατα ενοποιημένου στρατηγείου των Αμερικανικών Δυνάμεων σε Ευρώπη και Αφρική και θα πάρουν μέρος συνολικά περίπου 31.000 στρατιώτες. Ως σκοπός της άσκησης θεωρείται η δοκιμή των επιθετικών σχεδίων των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ εναντίον της «απειλής» της Ρωσίας στην περιοχή των Βαλκανίων, των χωρών της Μαύρης Θάλασσας και των χωρών της Βαλτικής.

Δείτε ακόμα...