Αλληλεγγύη από Ιταλούς κομμουνιστές και εργαζόμενους

Kομμουνιστικό Kόμμα Ιταλίας – Περιφερειακή Οργάνωση Εξωτερικού – 18 Νοέμβρη 2020

Τα περιστατικά αστυνομικής βίας που έλαβαν χώρα χθες στην Αθήνα επιβεβαιώνουν για άλλη μια φορά το όργιο του αυταρχισμού, της καταστολής και της βαρβαρότητας, των αστικών κυβερνήσεων, εν προκειμένω της ελληνικής «φιλελεύθερης» –υπηρέτη των συμφερόντων του κεφαλαίου.

Η χθεσινή διαδήλωση του ΚΚΕ (Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας) δεν ήταν μια απλή εκδήλωση μνήμης του 1973 στο Πολυτεχνείο της Αθήνας, αλλά η συνέχιση των τότε αγώνων η σύνδεση με τους σημερινούς, για μια δημόσια υγεία, το δικαίωμα στην εργασία για όλους και της μάχης ενάντια στον ιμπεριαλισμό.

Αυτό θέλησαν να καταστείλουν οι κυβερνητικές δυνάμεις καταστολής παρεμβαίνοντας αδιάκριτα ενάντια στους διαδηλωτές με δακρυγόνα, βόμβες κρότου-λάμψης και αντλίες νερού, προκαλώντας τραυματισμούς και διενεργώντας δεκάδες συλλήψεις.

Η δικαιολογία για αυτή τη βδελυρή επίθεση ήταν η προστασία από τη διασπορά της πανδημίας, όταν τηρήθηκαν όλα τα προστατευτικά μέτρα κατά τη διάρκεια της διαδήλωσης (αποστάσεις, μάσκες κά.) ενώ από την άλλη χιλιάδες αστυνομικοί προχώρησαν στην επίθεση χωρίς να φορούν μάσκες και χωρίς να προφυλάσσονται με κανένα τρόπο από τον Covid-19.

Η κυβέρνηση και η αστυνομία εξαπέλυσαν αδικαιολόγητες και στην πράξη επιθέσεις –όχι μόνο λεκτικές, εναντίον βουλευτών του ΚΚΕ που παρίστανται στη διαδήλωση και εναντίον του ίδιου του ΓΓ της ΚΕ σ. Δημήτρη Κουτσούμπα.

Ξεκάθαρος ο στόχος της ελληνικής «φιλελεύθερης» αστικής κυβέρνησης, δημιουργώντας ένα θέατρο συγκρούσεων στην προσπάθεια να αποφύγει τις ευθύνες της για την κατάρρευση του δημόσιου συστήματος υγείας και την έλλειψη απαραίτητων μέτρων που οδηγούν σε χιλιάδες κρούσματα Covid-19 και δεκάδες νεκρούς κάθε μέρα.
Βασικά ο αυταρχισμός και οι κυβερνητικές απαγορεύσεις καταργήθηκαν από τα ίδια άτομα, καθώς η διαδήλωση είχε ήδη γίνει πορεία που είχε φτάσει προηγουμένως στην αμερικανική πρεσβεία, έτσι η επίθεση των κυβερνητικών δυνάμεων της καταστολής ήταν στοχευμένη και ύπουλη στην ουρά της πορείας σε μια διαδήλωση που τελείωνε τελείωσε, καθώς οι διαδηλωτές βρίσκονταν προς το κέντρο της πόλης και στη συνέχεια θα διαλύονταν ήσυχα.

Μετά τις συλλήψεις και τους τραυματισμούς ακολούθησε συγκέντρωση συντρόφων στο αστυνομικό τμήμα Αθηνών (ΣΣ ΓΑΔΑ) που έφτασαν εκεί για να διεκδικήσουν την απελευθέρωση των συλληφθέντων διαδηλωτών.

Η USB

Την αλληλεγγύη της στο ΠΑΜΕ για τη χθεσινή βίαιη και απρόκλητη επίθεση της Αστυνομίας εναντίον συνδικάτων και οργανώσεων του λαού, που οδήγησε σε συλλήψεις μελών του ΚΚΕ και του ΠΑΜΕ, εκφράζει με μήνυμά της η USB Ιταλίας.

Αναλυτικά το μήνυμα:

«Η USB Ιταλίας εκφράζει την αλληλεγγύη της στο ΠΑΜΕ και ζητά την απελευθέρωση όλων των αντιιμπεριαλιστών διαδηλωτών που συνελήφθησαν στην Αθήνα από την Αστυνομία.
Η μεγάλη εκδήλωση του λαού της Αθήνας, των Συνδικάτων, των οργανώσεων του λαού ενάντια στην ιμπεριαλιστική επέμβαση και τον πόλεμο, ενάντια σε ΝΑΤΟ – ΗΠΑ, μετά την εξέγερση του 1973 κατά της δικτατορίας, δέχθηκε βίαιη και απρόκλητη επίθεση από την Αστυνομία.
Η διαδήλωση, που ήταν οργανωμένη με όλα τα μέτρα ασφαλείας και προστασίας, δέχθηκε βίαιη επίθεση από την Αστυνομία με κανόνια νερού, χημικά, δακρυγόνα, χειροβομβίδες κρότου – λάμψης. Η Αστυνομία επιτέθηκε και συνέλαβε μέλη του ΚΚΕ και του ΠΑΜΕ.
Η κυβέρνηση έχει τεράστια και εγκληματική ευθύνη. Αποδείχθηκε ότι η πανδημία ήταν μόνο δικαιολογία καθώς οι πρώτοι που αγνόησαν τα μέτρα προστασίας ήταν η κυβέρνηση, το κράτος και η Αστυνομία.
Απαιτούμε την απελευθέρωση όλων των συλληφθέντων.
Δυναμώνουμε τον αγώνα για τη ζωή, την υγεία και τα δικαιώματά μας».

Επιμέλεια |> Γιάννης Παπαγιάννης

Δείτε ακόμα...