Αλληλεγγύη στον αγώνα Ελλήνων και μεταναστών εργατών για σύγχρονα δικαιώματα κι ενάντια στις απελάσεις

Στη συζήτηση με θέμα τη «χορήγηση στους υπηκόους τρίτων χωρών ενιαίας άδειας διαμονής και εργασίας στα κράτη – μέλη της ΕΕ» στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου στο Στρασβούργο πραγματοποίησε παρέμβαση η Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ.  

Στην ομιλία του ο ευρωβουλευτής του Κόμματος, Λευτέρης Νικολάου-Αλαβάνος, εξέφρασε την αλληλεγγύη του στις απεργιακές κινητοποιήσεις των εργαζομένων σε τηλεπικοινωνιακούς κολοσσούς και στήριξη στα δίκαια αιτήματα τους που είναι μεταξύ άλλων η κατάργηση της άδειας διαμονής ειδικού σκοπού και η υπογραφή Συλλογικών Συμβάσών Εργασίας. Ο ευρωβουλευτής του Κόμματος ανέφερε τα εξής στην ομιλία του:

«Η αντιδραστική ευρωενωσιακή στρατηγική για το Μεταναστευτικό-Προσφυγικό, από τη μια επιφυλάσσει καταστολή στα σύνορα για τους πρόσφυγες, και από την άλλη κλιμακώνει την εκμετάλλευση των μεταναστών, ανάλογα με τις ανάγκες των επιχειρηματικών ομίλων για φθηνούς εργάτες σε κατασκευές, τουρισμό, αγροτική παραγωγή και αλλού. Αυτές τις δύο όψεις υλοποίησαν διαχρονικά οι ελληνικές κυβερνήσεις, και η κυβέρνηση της ΝΔ, με τον Κώδικα μετανάστευσης, την “άδεια διαμονής ειδικού σκοπού”.

Φτιάχνουν ένα σκλαβοπάζαρο που στόχο έχει να υποχρεώνει μετανάστες να υπομένουν την εργοδοτική ασυδοσία, απάνθρωπους όρους εργασίας, υπό το φόβο απόλυσης κι απέλασης.

Οι μετανάστες εργαζόμενοι, μαζί με τους συναδέλφους τους από Ελλάδα κι ΕΕ, δίνουν τώρα έναν σκληρό απεργιακό αγώνα ενάντια σε επιχειρηματικούς κολοσσούς των τηλεπικοινωνιών (“Teleperformance”, “Webhelp”, TTEC, “Foundever”), που αποδίδει καρπούς: συγκροτούνται επιχειρησιακά συνδικάτα, γίνονται συλλογικές διαπραγματεύσεις. Στις 13 Μάρτη απεργούν μαχητικά σε Ελλάδα και Γαλλία!

Διατρανώνουμε την αλληλεγγύη μας στον κοινό αγώνα Ελλήνων και μεταναστών εργατών. Στηρίζουμε τις διεκδικήσεις τους για άδειες διαμονής ειδικούς σκοπού με πλήρη εργασιακά δικαιώματα, συλλογικές συμβάσεις, μόνιμη και σταθερή δουλειά, υγειονομική περίθαλψη, ασφάλιση, επίδομα ανεργίας σε περίπτωση απόλυσης χωρίς να απειλείται η παραμονή τους».

Ετικέτες: ,

Δείτε ακόμα...