Αλληλεγγύη στον λαό της Παλαιστίνης – Καμία εμπλοκή στο έγκλημα του κράτους του Ισραήλ.

Αλληλεγγύη στον λαό της Παλαιστίνης – Καμια εμπλοκή της χώρας και των ενόπλων δυνάμεων στο έγκλημα του κράτους του Ισραήλ.


Το τελευταίο διάστημα οι στρατευμένοι,η νεολαία συνολικά, γινόμαστε μάρτυρες σε ένα ακόμα επεισόδιο στο διαχρονικό έγκλημα εις βάρος του παλαιστινιακού λαού.

Και μεσα στα στρατόπεδα η συζήτηση φουντώνει για  το τι ακριβώς συμβαίνει στην Παλαιστίνη. Το αφήγημα των αστικών κομμάτων και των επιτελείων περί “αυτοάμυνας” του Ισραήλ δεν περνάει εύκολα. Οι στρατευμένοι γνωρίζουμε ότι το Ισραήλ έχει υπό την κατοχή του εδάφη Παλαιστινίων με την διαχρονική στήριξη ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ και διαπράττουν έγκλημα εις βάρος των Παλαιστινίων εδώ και δεκαετίες.

Μόνο ως έγκλημα μπορεί να θεωρηθεί ο αποκλεισμός από ρεύμα,νερό, οι εποικισμοι, οι διώξεις εις βάρος του παλαιστινιακού λαού, οι δολοφονίες που διαπράττονται όλα αυτά τα χρόνια.


Οι στρατευμένοι, ξέρουμε για τον αγώνα των Παλαιστινίων για ανεξάρτητο κράτος και δεν πρόκειται ξαφνικά να υποκύψουμε στο αφήγημα που μετατρέπει τον θύτη σε θύμα,όσο μελάνι και να χυθει.
Θυτης για όλη αυτή την κατάσταση είναι το κράτος του Ισραήλ,και θύματα τόσο ο παλαιστινιακός λαός που καθημερινά μέτρα χιλιάδες νεκρους και ο λαός του Ισραήλ που είναι έρμαιο της επιθετικότητας ενός κράτους-δολοφονου.


Σε όλη αυτή την κατάσταση μόνο προβληματισμό και δυσφορία μας δημιουργεί η επιλογή της κυβέρνησης να σταλει η φρεγατα “ΨΑΡΑ” στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, να αξιοποιηθεί η βάση της Σούδας και το αεροδρόμιο της Ελευσίνας στην νατοϊκή στήριξη στο πλευρό του Ισραήλ .Για άλλη μια φορά , κραυγαλέα πλέον, αποδεικνύεται ότι οι ένοπλες δυνάμεις, το στελεχιακό δυναμικό και οι στρατιώτες εντάσσονται στο σχεδιασμό του ΝΑΤΟ και όχι στην προστασία της άμυνας και των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας μας.

Πρεπει τώρα να αποσυρθεί η φρεγατα ΨΑΡΑ από την περιοχή,να μην δωθεί ούτε σπιθαμή εδάφους της χώρας μας για το μακαλεμα του παλαιστινιακού λαού και να σταματήσει κάθε εμπλοκή των  ενόπλων δυνάμεων της χώρας μας

Τώρα αναγνώριση του κράτους της Παλαιστίνης στα όρια του 1967 με πρωτεύουσα την ανατολική Ιερουσαλήμ.

Η ιστορία έχει μια σωστή πλευρά,με την Παλαιστίνη ως την λευτεριά.

Καίσαρης Νίκος
Στρατιώτης ΤΘ

Δείτε ακόμα...