Άλλοθι στα εγκλήματα του Ισραήλ δίνει η κυβέρνηση

EUROKINISSI

Άλλοθι στα εγκλήματα που γίνονται σε βάρος του Παλαιστινιακού λαού δίνει η κυβέρνηση της ΝΔ, συνεχίζοντας την επικίνδυνη πολιτική που ακολούθησαν όλες οι κυβερνήσεις διαδοχικά, με τελευταία αυτήν του ΣΥΡΙΖΑ, για «αναβάθμιση» της συνεργασίας με το Ισραήλ, στο πλαίσιο και των αμερικανοΝΑΤΟικών σχεδιασμών στην περιοχή.

Στη σημερινή ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, όταν η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη, ρωτήθηκε « αν η κυβέρνηση είναι ικανοποιημένη από το γεγονός ότι πριν η ισραηλινή Πολεμική Αεροπορία χτυπήσει αμάχους στη Γάζα και αλλού, “ακόνισε τα νύχια της” σε συνεκπαιδεύσεις με τις ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις, όπως η ΗΝΙΟΧΟΣ 21», παρέπεμψε στην πρόσφατη ανακοίνωση του ελληνικού ΥΠΕΞ, που όμως δεν είχε ούτε λέξη για τις φονικές αεροπορικές επιδρομές του Ισραήλ, οι οποίες έχουν προκαλέσει δεκάδες νεκρούς Παλαιστινίους.

Αναπαράγοντας αυτήν την ανακοίνωση και στη γνωστή λογική των ίσων αποστάσεων που εξισώνει το θύτη με το θύμα, η Αρ. Πελώνη είπε ότι «η κλιμάκωση της βίας πρέπει να σταματήσει. Έχουμε καταδικάσει τις επιθέσεις εναντίον αμάχου πληθυσμού στο Ισραήλ, και υπογραμμίζουμε την ανάγκη όλες οι πλευρές να προβούν σε ενέργειες για την αποκλιμάκωση και την αποφυγή περαιτέρω θυμάτων αμάχων». Συμπλήρωσε δε ότι «η επίλυση στη διένεξη Ισραήλ – Παλαιστίνης στη βάση λύσης δύο κρατών είναι απαραίτητη προϋπόθεση για τη συνολική ειρήνη και σταθερότητα στην περιοχή».

Δείτε ακόμα...