Αλβανία: 12 χρόνια μέλος του Νατοϊκού δολοφονικού μηχανισμού

Η Αλβανία στο ΝΑΤΟ - Σημαίες
Φώτο Αρχείου / Η Αλβανία στο ΝΑΤΟ – Σημαίες

Συμπληρώθηκαν την 1η Απρίλη 12 χρόνια από την είσοδο της Αλβανίας στον ιμπεριαλιστικό οργανισμό του ΝΑΤΟ.

Οι δηλώσεις περίσσεψαν από κυβερνητικούς αξιωματούχους της Αλβανίας, όπου μίλησαν για την αφοσίωση της Αλβανίας ως αξιόπιστου εταίρου της λυκοσυμμαχίας.

Οι ιμπεριαλιστές των ΗΠΑ από τη μεριά τους χαιρέτισαν τα 12 χρόνια ένταξης της Αλβανίας στο ΝΑΤΟ.

Ωστόσο πέρα από τα διάφορα ευχολόγια που σκοπό έχουν να κρύψουν το δολοφονικό ρόλο του ΝΑΤΟ για δεκαετίες, με πολέμους, επεμβάσεις και βομβαρδισμούς αυτό που ο λαός μας χρειάζεται να αποτυπώσει στη μνήμη του και να βγάλει τα ανάλογα συμπεράσματα είναι ότι τα βάσανα και όλα όσα έχουν υποφέρει οι λαοί των Βαλκανίων έχουν συγκεκριμένες αιτίες.

Αυτές είναι οι ιμπεριαλιστικοί ανταγωνισμοί, οι νατοϊκές επεμβάσεις, οι αλλαγές των συνόρων, οι ξένες στρατιωτικές βάσεις, η υποκίνηση των εθνικισμών, η διασύνδεσή τους με την Ευρωπαϊκή Ένωση, οι καπιταλιστικές αναδιαρθρώσεις.

Η εμπειρία αποδεικνύει ότι καμία ένταξη χώρας στην Ευρωπαϊκή Ένωση και το ΝΑΤΟ δεν μπορεί να γίνει προς όφελος του λαού. Αντίθετα, αυτή υπαγορεύεται από τα συμφέροντα των μεγάλων μονοπωλιακών ομίλων.

Αυτό που ενδιαφέρει τους ιμπεριαλιστές είναι ποιος θα έχει το πάνω χέρι στα δυτικά Βαλκάνια, στο φόντο της σκληρής πολιτικής και οικονομικής σύγκρουσης της Ευρωπαϊκής Ένωσης, των Ηνωμένων Πολιτειών, του ΝΑΤΟ με τη Ρωσία και την Κίνα στην περιοχή. Για τον ίδιο λόγο πριν ένα χρόνο εντάχθηκε στο ΝΑΤΟ και η Βόρεια Μακεδονία.

Οι λαοί των δυτικών Βαλκανίων αλλά και ολόκληρης της Ευρώπης μπορούν να ζήσουν ειρηνικά, έξω όμως από τον «κορσέ» της Ευρωπαϊκής Ένωσης, έξω από το ΝΑΤΟ, έξω από τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς, απορρίπτοντας τον εθνικισμό, τον αλυτρωτισμό, με την εξουσία και την οικονομία στα δικά τους χέρια».

Ετικέτες: ,

Δείτε ακόμα...