«Αναδυόμενα Στοιχεία» – η έκθεση του Κυριάκου Ρόκου ως τις 29 Ιούνη

Στην P gallery (Κουμπάρη 6, Κολωνάκι) παρουσιάζεται έως τις 29 Ιούνη, η ατομική έκθεση του Κυριάκου Ρόκου με τίτλο «Αναδυόμενα Στοιχεία».

Ο διακεκριμένος γλύπτης της σύγχρονης καλλιτεχνικής δημιουργίας έρχεται να παρουσιάσει έργα και συνθέσεις με αφετηρία το προσωπικό του βίωμα, σε υλικά όπως το μάρμαρο, το ξύλο, ο μπρούντζος, το σχέδιο και η γραπτή αφήγηση. Γνωστός για τα μυθικά/ονειρικά περιβάλλοντα που δημιουργεί, συνεχίζει να εκπλήσσει χρησιμοποιώντας τη δεξιοτεχνία και εφευρετικότητα ως μέσο έκφρασης σύγχρονων αναζητήσεων.

Ο Κυριάκος Ρόκος γεννήθηκε στα Ιωάννινα το 1945, με καταγωγή από το Μέτσοβο. Τα πρώτα του μαθήματα τα πήρε κοντά στους Πάνο Σαραφιανό και Βρασίδα Βλαχόπουλο. Σπούδασε γλυπτική στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών της Αθήνας, στο εργαστήριο του Γιάννη Παππά και γυψοτεχνία – χαλκοχυτική στο εργαστήριο του Νίκου Κερλή. Το 1972, με υποτροφία της Ακαδημίας Αθηνών, συνέχισε στην Ecole des Beaux Arts του Παρισιού, στο ατελιέ του Cesar, ενώ παράλληλα δούλευε κοντά στον Κώστα Κουλεντιανό. Την περίοδο 1981 – 1983 δίδαξε στη σχολή Βακαλό, ενώ από το 1983 μέχρι το 2012 υπήρξε τακτικός καθηγητής στο Τμήμα Συντήρησης Αρχαιοτήτων και Έργων Τέχνης του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής και από το 2012 είναι ομότιμος καθηγητής. Το 2022 βραβεύεται από την Ακαδημία Αθηνών με το βραβείο της Τάξεως Γραμμάτων και Καλών Τεχνών.

Ώρες λειτουργίας της έκθεσης: Τρίτη, Πέμπτη και Παρασκευή στις 11.00 – 19.00, Τετάρτη και Σάββατο στις 11.00 – 15.00.

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...