Ανακοίνωση του Τμήματος της ΚΕ του ΚΚΕ για τις ΕΔ&ΣΑ: Κάτω τα χέρια από τις διαμαρτυρίες των φαντάρων και αξιωματικών

συνεκπαίδευση PASSEX (Passing Exercise) της Φρεγάτας (Φ/Γ) ΝΙΚΗΦΟΡΟΣ ΦΩΚΑΣ με το Ινδικό Αντιτορπιλικό (Α/Τ) INS CHENNAI
Από συνεκπαίδευση PASSEX (Passing Exercise) της Φρεγάτας (Φ/Γ) ΝΙΚΗΦΟΡΟΣ ΦΩΚΑΣ με το Ινδικό Αντιτορπιλικό (Α/Τ) INS CHENNAI

Το Τμήμα της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ για τις Ένοπλες Δυνάμεις και τα Σώματα Ασφαλείας εξέδωσε ανακοίνωση με αφορμή την πειθαρχική δίωξη του ΔΕΑ (ΠΖ) Κωνσταντίνου Κεσόπουλου.

Στην ανακοίνωση αναφέρει τα παρακάτω:

Κάτω τα χέρια από τις διαμαρτυρίες των φαντάρων και αξιωματικών

Να σταματήσει κάθε δίωξη του ΔΕΑ (ΠΖ) Κωνσταντίνου Κεσόπουλου

Το σιωπητήριο που επιχειρεί να επιβάλει η κυβέρνηση στις φωνές διαμαρτυρίας που πληθαίνουν ανάμεσα σε φαντάρους, υπαξιωματικούς και αξιωματικούς, για την όλο και μεγαλύτερη εμπλοκή της χώρας μας στα πολεμικά σχέδια των ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ, δεν πρέπει να περάσει!

Οι φαντάροι, τα στρατευμένα παιδιά του ελληνικού λαού έχουν γνώμη και άποψη.

Έχουν κάθε δικαίωμα να την εκφράσουν, ιδιαίτερα μάλιστα όταν η πολιτική της κυβέρνησης τους εμπλέκει καθημερινά σε επικίνδυνες αποστολές εκτός συνόρων ή τους αναγκάζει να συνεκπαιδεύονται από τους αιματοβαμμένους στρατούς των φονιάδων των λαών.

Ο δόκιμος Κ. Κεσόπουλος διαμαρτυρήθηκε γι’ αυτούς ακριβώς τους λόγους, επειδή η μονάδα του συμμετείχε σε μία ακόμη συνεκπαίδευση με Αμερικανούς κομάντος.

Τέτοιες συνεκπαιδεύσεις με ξένους στρατούς, όπως ο αμερικάνικος, ο ισραηλινός κ.ά, που διαχρονικά “ειδικεύονται” σε σφαγές λαών, στον ξεριζωμό τους, στην κατοχή και τη διάλυση χωρών, τίποτα θετικό δεν έχουν να δώσουν στους φαντάρους και στους αξιωματικούς της Ελλάδας.

Όπως, επίσης, μόνο κινδύνους για το λαό μας και για τους ίδιους τους στρατιωτικούς γεννάει η ολοένα και μεγαλύτερη εμπλοκή στους πολέμους, στην Ουκρανία, στη στήριξη του κράτους-δολοφόνου του Ισραήλ, με τελευταίο “επεισόδιο” την αποστολή φρεγάτας στην Ερυθρά Θάλασσα και την πρόθεση της κυβέρνησης να αναλάβει τη διοίκηση τη συγκεκριμένης επιχείρησης της ΕΕ και μάλιστα να διαθέσει το στρατηγείο της Λάρισας για αυτό το σκοπό.

Για όλες αυτές τις επικίνδυνες εξελίξεις ο ελληνικός λαός, οι φαντάροι και τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, έχουν κάθε λόγο να προβληματίζονται και να ανησυχούν.

Έχουν αναφαίρετο δικαίωμα να εκφράζουν την ανησυχία τους και χρειάζονται τη στήριξη του λαού και της νεολαίας.

Η κυβέρνηση οφείλει να σταματήσει άμεσα κάθε διαδικασία πειθαρχικού ελέγχου σε βάρος του δόκιμου Κωνσταντίνου Κεσόπουλου.

Αθήνα 2/2/2024

Το Τμήμα της ΚΕ του ΚΚΕ για τις Ένοπλες Δυνάμεις και τα Σώματα Ασφαλείας

Δείτε ακόμα...