Ανείπωτη η τραγωδία και ανυπολόγιστη η καταστροφή σε Εβρο και Ροδόπη

Για πέμπτη ημέρα συνεχίζει να καίει η πυρκαγιά που έχει ξεσπάσει στην Αλεξανδρούπολη που θρηνεί νεκρούς, ενώ η καταστροφή είναι ανυπολόγιστη. 

Υπάρχουν διάσπαρτες εστίες φωτιάς κατά μήκος όλων των χωριών δυτικά του νομού, ενώ φαίνεται πως το μεγαλύτερο πρόβλημα εστιάζεται στα δυτικά, δηλαδή προς τον νομό Ροδόπης, όπου κατευθύνεται το μεγάλο μέτωπο, εκείνο που ξεκίνησε από τα ανατολικά.

Υπενθυμίζεται πως χθες 18 άνθρωποι, κατατρεγμένοι πρόσφυγες και μετανάστες, μεταξύ αυτών και 2 παιδιά, βρήκαν τραγικό θάνατο στις φλόγες κοντά στο δάσος της Δαδιάς.

Καλύτερη είναι σήμερα η εικόνα στον Έβρο σήμερα. Παραμένει ωστόσο ο κίνδυνος για το μέτωπο στη Δαδιά.

Ταυτόχρονα, αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία των οχημάτων και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας στην Εγνατία Οδό Κομοτηνής- Αλεξανδρούπολης, από το ύψος του κόμβου Μέστης Αλεξανδρούπολης έως το ύψος του κόμβου Μάκρης Αλεξανδρούπολης. Η κυκλοφορία στην Εγνατία Οδό είχε διακοπεί λόγω της πυρκαγιάς που μαίνεται στην περιοχή.

Με επίγειες πυροσβεστικές δυνάμεις και επτά εναέρια μέσα, επιχειρείται από το πρωί να αντιμετωπιστούν και να σβήσουν τα πύρινα μέτωπα της Δαδιάς, της Μελίας, της Λεπτοκαρυάς και της Συκορράχης.

Οι επίγειες δυνάμεις που επιχειρούν σήμερα είναι 220 πυροσβέστες με 59 οχήματα, 11 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων δύο πυροσβεστικά αεροσκάφη και πέντε πυροσβεστικά ελικόπτερα.

Ακόμα, μεγάλη είναι η καταστροφή του Πευκοδάσους και του Δρυοδάσους στην περιοχή πάνω από το χωριό Μισχο από τη φωτιά που καίει για τριτή ημέρα.

Προειδοποιητικό μήνυμα του 112 εστάλη στους κατοίκους σε Χαμηλό και Βέλκιο Ροδόπης, στη μία τα ξημερώματα, προκειμένου να παραμείνουν σε ετοιμότητα και να ακολουθούν τις οδηγίες των αρχών λόγω δασικής πυρκαγιάς που βρίσκεται σε εξέλιξη.

Δείτε ακόμα...