Ανεπιθύμητοι οι ΝΑΤΟϊκοί φονιάδες των λαών στην περιοχή μας

Επιτροπή Ειρήνης Αλεξανδρούπολης - Αντιιμπεριαλιστική κινητοποίηση στην Αλεξανδρούπολη 27/7/2020
Φώτο Αρχείου / Επιτροπή Ειρήνης Αλεξανδρούπολης – Αντιιμπεριαλιστική κινητοποίηση στην Αλεξανδρούπολη 27/7/2020

Μόνο τυχαία δεν θεωρείται η αύξηση της στρατιωτικής θητείας, λίγους μήνες μετά την ελληνοαμερικανική αμυντική συμφωνία. Όπως όλα δείχνουν, μπαίνουν νέα καθήκοντα και υποχρεώσεις στη χώρα μας, από το ΝΑΤΟ και την ΕΕ, σε ό, τι αφορά στη συνεισφορά της στη Συμμαχία. Αυτούς τους σχεδιασμούς εξυπηρετεί η αύξηση της θητείας σε 12 μήνες και οι αγορά των RAFALE και όχι την άμυνα της χώρας μας. Είναι κοροϊδία να προβάλλεται πως γίνονται αυτά για την άμυνα της χώρας, τη στιγμή που το ΝΑΤΟ βαφτίζει το Αιγαίο ενιαίο επιχειρησιακά χώρο, δίνοντας άλλοθι και βάζοντας πλάτη στην προκλητικότητα και τις παραβιάσεις που γίνονται από την Τουρκία.

Είναι προκλητικό να μιλάνε για προστασία της χώρας, τη στιγμή που αυτή εκ των πραγμάτων αποδυναμώνεται με αποστολή στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και εξοπλισμών εκτός συνόρων για να ικανοποιήσουν τα ΝΑΤΟϊκά σχέδια, όπως στη Σαουδική Αραβία, στο Μάλι, στη Λιβύη, στο Ιράκ και αλλού. Το μόνο που φαίνεται να επιβεβαιώνεται είναι ότι ικανοποιούνται οι ανάγκες των πολυεθνικών που μπλέκονται στις μπίζνες του εμπορίου όπλων, αλλά και τα σχέδια των ιμπεριαλιστικών κρατών για να μοιράσουν τη λεία από τους πολέμους που σπέρνουν στη γύρω περιοχή μας αλλά και αλλού. Δεν είναι δυνατόν να εξυπηρετούνται πολεμικά σχέδια των ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ που μετατρέπουν την περιοχή σε ορμητήριο πολέμου ενάντια σε λαούς και να έχουμε την αυταπάτη ότι θα ωφεληθεί ο λαός μας και δεν θα το πληρώσει με τον ίδιο τρόπο.

Σήμερα ακόμα, που αναδείχθηκαν με τον ποιο έντονο τρόπο οι ελλείψεις στο σύστημα υγείας και σε όλα τα μέτρα για την πρόσληψη της πανδημία του κορονοϊού, έξω αλλά και μέσα στα ίδια τα στρατόπεδα (βλέπε διάφορες επιστολές φαντάρων), δίνονται δισεκατομμύρια για αυτά τα σχέδια.

Σύμφωνα με αυτούς τους σχεδιασμούς το επόμενο διάστημα στα πλαίσια της άσκησης του ΝΑΤΟ «Steadfast Defender 2021» θα κάνουν απόβαση στην Αλεξανδρούπολη χιλιάδες στρατός και πολεμικό υλικό. Αυτές οι ασκήσεις που οργανώνουν οι αμερικανονατοϊκοί στη χώρα μας, έχουν ως στόχο την «αντιμετώπιση της ρωσικής επίθεσης» και μας εμπλέκουν σε επικίνδυνους ανταγωνισμούς στην περιοχή.  Όλα αυτά δεν προοιωνίζουν τίποτε καλό για το λαό μας και τους λαούς της περιοχής.

Εμείς, στρατιώτες που υπηρετούμε τη θητεία μας στο στρατόπεδο «Ζήση» στην Αλεξανδρούπολη, εκφράζουμε τον προβληματισμό μας απέναντι στη Νατοϊκή άσκηση που η πρόκειται να λάβει χώρα στην περιοχή.

Είναι πρόκληση η συγκάλυψη του πραγματικού χαρακτήρα της άσκησης και η φιλοξενία των Νατοϊκών. Δεν επιθυμούμε να δοθεί βοήθεια προς τους φονιάδες των λαών και δεν επιθυμούμε την μελλοντική αλλαγή των υπηρεσιών μας ώστε να μετατραπούμε σε υπηρετικό προσωπικό, αν αυτό συμβεί.

Είμαστε φαντάροι που ήρθαμε να υπηρετήσουμε την πατρίδα μας και όχι να υπηρετήσουμε αυτούς που έχουν μετατρέψει τη Μεσόγειο σε θάλασσα νεκρών παιδιών, αυτούς που έχουν αιματοκυλήσει λαούς και λαούς.

Ο λαός μας πρέπει να αντιταχτεί στους σχεδιασμούς των ιμπεριαλιστών και να απαιτήσει να μην αποβιβαστούν οι αμερικανονατοϊκοί στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης. Να κλείσουν όλες οι αμερικανονατοϊκές βάσεις στη χώρα μας.

Δεν ανεχόμαστε να λάβουμε μέρος σε από κοινού επεμβάσεις και ασκήσεις με τους φονιάδες των λαών.

Φαντάροι από το στρατόπεδο «ΖΗΣΗ»,
Αλεξανδρούπολη

Δείτε ακόμα...