Αντιπροσωπεία Ισραήλ στο Μπαχρέιν με βοηθούς του Τραμπ

Μια ισραηλινή αντιπροσωπεία, συνοδευόμενη από τον υπουργό Οικονομικών των ΗΠΑ Στίβεν Μνουσίν, πέταξε στο Μπαχρέιν την Κυριακή για να επισημοποιήσει τις αναδυόμενες σχέσεις των δύο χωρών και να διευρύνει τη συνεργασία τους στον Κόλπο.

Το Μπαχρέιν ακολουθώντας τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα συμφώνησε τον περασμένο μήνα να εξομαλύνει τις σχέσεις του με το Ισραήλ, γεγονός που προκάλεσε την αντίδραση των Παλαιστινίων.

Η κίνηση αυτή που επιβλέπεται από τον πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, σκοπεύει στην βελτίωση της εξωτερικής πολιτικής του λίγο πριν την προσπάθεια επανεκλογής, ενώ για τους συμμάχους τους είναι μια ευκαιρία να αναβαθμίσουν τη θέση τους έναντι του Ιράν.

Σε τελετή με τον Μνουσίν στο αεροδρόμιο Ben Gurion του Τελ Αβίβ, ο απεσταλμένος των ΗΠΑ στη Μέση Ανατολή Avi Berkowitz δήλωσε ότι το Ισραήλ και το Μπαχρέιν θα υπογράψουν ένα κοινό ανακοινωθέν «προωθώντας τον τουρισμό, τις τραπεζικές και τις διπλωματικές σχέσεις».

Μιλώντας επίσης στην τελετή, ο επικεφαλής της ισραηλινής αντιπροσωπείας και Σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας Meir Ben-Shabbat, δήλωσε ότι οι συνομιλίες θα επικεντρωθούν επίσης σε τομείς όπως η χρηματοδότηση και η αεροπορία.

Πηγή reuters

Δείτε ακόμα...