Απάντηση Χαρδαλιά σε επίκαιρη ερώτηση: 8 πυροσβέστες σε 50τμ είναι εντάξει!

Αεροδρόμιο Σαντορίνης

Ούτε λίγο ούτε πολύ αυτό ισχυρίστηκε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς στη συζήτηση σχετικής επίκαιρης ερώτησης βουλευτών του ΚΚΕ. Η κυβέρνηση με αυτό τον τρόπο συνεχίζει να κρύβει τις δικές της ευθύνες στη μετάδοση του κορονοϊού ενώ δεν χάνει ευκαιρία να κατακρίνει το λαό και τη νεολαία ως ανεύθυνους.

Οι βουλευτές του ΚΚΕ με την ερώτησή τους έφεραν στη βουλή το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι πυροσβέστες που εργάζονται στον Αερολιμένα Σαντορίνης. Συγκεκριμένα είναι υποχρεώμένοι να νοικιάζουν καταλύματα με τεράστια ενοίκια που μαζί με τα άλλα έξοδά τους ξεπερνάνε το μισό μισθό τους ή να διαμένουν σε διαμέρισμα το οποίο έχει παραχωρήσει ιδιώτης δωρεάν για τη στέγασή τους.

Το αποτέλεσμα αυτής της κατάστασης είναι να ζουν 8 πυροσβέστες σε ένα διαμέρισμα 50τμ μέσα στης συνθήκες έξαρσης της πανδημίας.

Όπως τονίζεται στην ερώτηση «Οι εν λόγω πυροσβέστες όχι μόνο έχουν παραχωρηθεί για να προσφέρουν υπηρεσίες σε ιδιωτική επιχείρηση (Fraport), αποκομμένοι από τον κεντρικό σχεδιασμό για την πυροπροστασία, αλλά είναι υποχρεωμένοι να επωμίζονται οι ίδιοι τα έξοδα εγκατάστασης τους.»

Εκτός από το παράδειγμα τις Σαντορίνης, εκατοντάδες είναι οι πυροσβέστες που μετατίθενται σε νησιά με εντολή της υπηρεσίας τους χωρίς καμία επιπλέον οικονομική παροχή, για να υπηρετήσουν, στα ιδιωτικοποιημένα αεροδρόμια της Fraport.

Δείτε ακόμα...