Απαράδεκτες συνθήκες κράτησης των προσαχθέντων στη ΓΑΔΑ

Τις απαράδεκτες συνθήκες κράτησης των προσαχθέντων, στη ΓΑΔΑ, κατήγγειλαν με δηλώσεις τους ο βουλευτής του ΚΚΕ, Χρήστος Κατσώτης και η δικηγόρος, στέλεχος του Κόμματος, Κατερίνα Γεράκη.

Για πάνω από μία ώρα οι δεκάδες προσαχθέντες περίμεναν στοιβαγμένοι μέσα στα βαν και τις κλούβες της Αστυνομίας, ενώ το ίδιο συνέβη και στη ΓΑΔΑ όπου μεταφέρθηκαν. Η κυβέρνηση χτύπησε τη συγκέντρωση που ήταν υποδειγματική με αποστάσεις και με όλα τα μέτρα προστασίας, η Αστυνομία έριξε τόνους χημικών στην κινητοποίηση δημιουργώντας συνθήκες ασφυξίας, δείχνοντας ότι το μόνο που δεν τους ενδιαφέρει στο ελάχιστο είναι η δημόσια υγεία.

Την άμεση απελευθέρωσή τους απαιτούν εργατικά συνδικάτα

Στη ΓΑΔΑ βρίσκεται αντιπροσωπεία εργατικών Συνδικάτων απαιτώντας την άμεση απελευθέρωση των προσαχθέντων.

Σε δήλωσή του ο Γιάννης Τασιούλας πρόεδρος της Ομοσπονδίας Οικοδόμων τόνισε ότι το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα, κάθε τίμιος εργαζόμενος καταγγέλλει την απρόκλητη επίθεση της κυβέρνησης και των κατασταλτικών μηχανισμών, το όργιο καταστολής που έγινε με στόχο να κλείσει το στόμα στα Συνδικάτα, να τρομοκρατήσει το εργατικό λαϊκό κίνημα. Απαίτησε την άμεση απελευθέρωση των προσαχθέντων επισημαίνοντας ότι «Η τρομοκρατία δεν πρόκειται να περάσει. Οι εργάτες έχουμε φωνή και είναι πολύ δυνατή φωνή και θα τη δείχνουμε κάθε μέρα»

ε

Δείτε ακόμα...