Απόλλων Σμύρνης: Εκδήλωση τιμής στον παλαίμαχο άσο Βασίλη Μαστρακούλη

Εκδήλωση τιμής στον παλαίμαχο άσο του Απόλλωνα Σμύρνης και της Εθνικής Ομάδας, Βασίλη Μαστρακούλη, έγινε το απόγευμα της Δευτέρας 6 Ιούνη, στο γήπεδο της Ριζούπολης «Γ. Καμάρας»

Εκδήλωση τιμής στον παλαίμαχο άσο του Απόλλωνα Σμύρνης και της Εθνικής Ομάδας, Βασίλη Μαστρακούλη, έγινε το απόγευμα της Δευτέρας 6 Ιούνη, στο γήπεδο της Ριζούπολης «Γ. Καμάρας».

Ο Β. Μαστρακούλης βραβεύτηκε σε μία συγκινητική τελετή, ενώ ακολούθησε αγώνας των παλαιμάχων του Απόλλωνα με τους ομόλογούς τους της Εθνικής Ελλάδος.

Το «παρών» στην εκδήλωση έδωσε ο Νίκος Σοφιανός, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και ο Χάρης Βουρδουμπάς, δημοτικός σύμβουλος της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Αθήνας, εκπρόσωποι των Δήμων Αθηναίων και Γαλατσίου, συλλόγων παλαιμάχων και πολλοί πρώην συμπαίκτες του Β. Μαστρακούλη, ο οποίος δεν τιμήθηκε μόνο, αλλά τίμησε και αυτός τον παλαίμαχο τερματοφύλακα Παναγιώτη Κελεσίδη, με ειδική πλακέτα.

Βασίλης Μαστρακούλης

Γόνος των Μικρασιατών προσφύγων από τα Αλάτσατα, ο Β. Μαστρακούλης γεννήθηκε το 1939 και έζησε τα παιδικά του χρόνια στα Άνω Πατήσια. Σε ηλικία 14 ετών εντάχθηκε στον Απόλλωνα και πριν κλείσει τα 17 χρόνια του ήταν ήδη βασικό στέλεχος της ομάδας. Οι πολύ καλές παρουσίες του είχαν ως αποτέλεσμα να κληθεί στην Εθνική Νέων και το 1961 στην Εθνική Αντρών. Η φυσική του θέση ήταν στο δεξιό άκρο της επίθεσης. Έκλεισε την καριέρα του, ως παίκτης, στην ΑΕΚ το 1967, ενώ το 1971 ξεκινά την προπονητική του σταδιοδρομία, αρχικά σε ερασιτεχνικά σωματεία και εν συνεχεία, το 1976 ως προπονητής στις ακαδημίες του Απόλλωνα, όπου παρέμεινε μέχρι το 2004.

Δείτε ακόμα...