Αποστάσεις της Ενωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ιωαννίνων από τα βίαια γεγονότα

Από την επίθεση των ΜΑΤ στα Γιάννενα στις 17 Νοεμβρίου 2020

Στον απόηχο των πρωτόγνωρων επεισοδίων που σημάδεψαν την επέτειο του Πολυτεχνείου στα Γιάννενα η Ενωση Αστυνομικών του νομού, μέσω του προέδρου της, Ανέστη Κωνσταντινίδη, δήλωσε ότι «ως συνδικαλιστικό κίνημα είμαστε αντίθετοι στη χρησιμοποίηση της αστυνομίας ως κατασταλτικής δύναμης και έχουμε κατ’ επανάληψη τονίσει ότι τα κοινωνικά ζητήματα δεν αντιμετωπίζονται με αστυνομικές επεμβάσεις».

Ο πρόεδρος της Ενωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων ρωτήθηκε για τις καταγγελίες του Εργατικού Κέντρου και του ΚΚΕ περί αστυνομικού που δήλωνε χρυσαυγίτης για να τονίσει ότι «τέτοιες απόψεις δεν χωρούν στην αστυνομία και στο συνδικαλιστικό κίνημα. Οι αρμόδιες υπηρεσίες θα διερευνήσουν το θέμα. Εμείς ζητούμε εφόσον γνωρίζουν τον συγκεκριμένο αστυνομικό να μας τον υποδείξουν και να τοποθετηθούμε επίσημα».

Ο Α. Κωνσταντινίδης αναγνώρισε ότι δεν τηρήθηκαν τα μέτρα για τον περιορισμό της πανδημίας ούτε για τους ίδιους τους αστυνομικούς. «Η εντολή του Αρχηγού για γενική επιφυλακή είχε ως αποτέλεσμα να συνωστίζονται αστυνομικοί. Μετά τις προσαγωγές η κατάσταση έγινε ακόμη χειρότερη. Ελπίζω τις επόμενες μέρες να μη μας απασχολήσει το θέμα», κατέληξε.

Δείτε ακόμα...