Απροετοίμαστο το Υπουργείο Άμυνας: Κρούσματα κορονοϊού σε νεοσύλλεκτους του ΚΕΕΔ και ελλιπή μέτρα προστασίας

ΚΕΕΔ-Στρατόπεδο στο Μ. Πεύκο- Ειδικές Δυνάμεις
Πηγή: Eurokinissi

Πληθαίνουν οι καταγγελίες νεοσύλλεκτων σχετικά με την απαράδεκτη κατάσταση που βρέθηκαν αντιμέτωποι από τη στιγμή που παρουσιάστηκαν στα Σημεία Υποδοχής Οπλιτών (ΣΥΠΟ).

Θυμίζουμε ότι την Παρασκευή διαγνώστηκαν 8 νεοσύλλεκτοι με κορονοϊό στο Κέντρο Εκπαίδευση Πυροβολικού (ΚΕΠΒ) στη Θήβα, με τους ίδιους να καταγγέλλουν στο alt.gr ότι δεν θα πραγματοποιηθούν τεστ σε όλους, γιατί δεν φτάνουν!

Οι φαντάροι της ΣΤ’ ΕΣΣΟ παρουσιάστηκαν εν μέσω κορύφωσης του δεύτερου κύματος της πανδημίας. Αυτό θα σήμαινε λογικά και πολύ πιο δραστικά μέτρα για την ουσιαστική προστασία τους μέσα και έξω από τις Μονάδες. Η πραγματικότητα όμως διαφέρει.

Νεοσύλλεκτοι από το ΚΕΕΔ, ενημερώνουν το alt.gr, ότι κατά την άφιξή τους στο στρατόπεδο πραγματοποιήθηκε rapid test σε όλους και βρέθηκαν ορισμένοι θετικοί στον Covid-19. Τα θετικά κρούσματα παραμένουν στην μονάδα ενώ απομονώθηκαν σε ξεχωριστούς θαλάμους και χρησιμοποιούν ξεχωριστές τουαλέτες.

Ταυτόχρονα, παρόλο πού όλη μέρα είναι υποχρεωμένοι όλοι να φορούν μάσκα, οι θάλαμοι είναι ασφυκτικά γεμάτοι.

Αντίστοιχα, μέσα στο εστιατόριο υπάρχει συνωστισμός ειδικά την ώρα της παραλαβής του φαγητού και της καθαριότητας του δίσκου. 

Η Διοίκηση του στρατοπέδου και ο ΕΟΔΥ οφείλουν εδώ και τώρα να λάβουν στα σοβαρά την κατάσταση μέσα στα στρατόπεδα, να πάρουν όλα τα απαραίτητα μέτρα και να κάνουν μαζικά τεστ σε όλους τους φαντάρους και το μόνιμο προσωπικό.

Δείτε ακόμα...