ΚΕΠΒ: Δεν επαρκούν τα τεστ για όλους τους φαντάρους

Στρατιώτες - φαντάροι - Κέντρο Εκπαίδευσης Πυροβολικού (ΚΕΠΒ), Θήβα
Φώτο Αρχείου / Κέντρο Εκπαίδευσης Πυροβολικού (ΚΕΠΒ), Θήβα / Πηγή: ΓΕΣ

Σε συνέχεια της ενημέρωσης για την κατάσταση σε σχέση με την πανδημία στο Κέντρο Εκπαίδευσης Πυροβολικού (ΚΕΠΒ) στη Θήβα οι νεοσύλλεκτοι καταγγέλλουν τα μέτρα που παίρνει το Υπουργείο. Μετά από ερώτηση για νέες οδηγίες από τον ΕΟΔΥ, ο Οργανισμός απάντησε να μην γίνουν τεστ σε όλους τους φαντάρους. Στη συνέχεια εγκρίθηκαν τα τεστ σε όλους τους φαντάρους, ωστόσο σύμφωνα με πληροφορίες τα τεστ δεν επαρκούν που διαθέτει το στρατόπεδο.

Θυμίζουμε ότι νωρίτερα σήμερα κατήγγειλαν στο alt.gr φαντάροι ότι μόλις έφτασαν στο ΚΕΠΒ υποβλήθηκαν σε rapid-test στην πύλη. Σε 15′ είχαν την απάντηση. Όσοι ήταν αρνητικοί προχώρησαν μέσα κανονικά για να παρουσιαστούν. Όσοι βρέθηκαν θετικοί στάλθηκαν πίσω στα σπίτια τους.

Ωστόσο τα rapid test που εφαρμόζει το Υπουργείο Άμυνας, ως γνωστόν, δε επιβεβαιώνουν αν «κόλλησες» το τελευταίο 2ημερο – 3ήμερο. Ο ιός θέλει δύο με τρία 24ωρα για να επωαστεί, άρα και να εντοπιστεί από τα rapid test. Κατά συνέπεια, οι νεοσύλλεκτοι που τελικά παρουσιάστηκαν δεν ήταν σίγουρα αρνητικοί.

Με νέα τεστ σε όσους τελικά παρουσιάστηκαν και μοιράστηκαν στους θαλάμους τους, αποδείχτηκε ότι ήταν φορείς του ιού. Μέχρι τώρα 5 κρούσματα εντοπίστηκαν. Η Διοίκηση αναγκάστηκε να απομονώσει ολόκληρους θαλάμους και να επαναλάβει τα τεστ.

Στη συνέχεια ο ΕΟΔΥ μετά από αυτές τις εξελίξεις δεν ενέκρινε για ώρες τη διενέργεια τεστ σε όλους του φαντάρους. Δέχεται να γίνουν τεστ μόνο σε όσους έχουν συμπτώματα. Για τους άλλους επιφυλάσσει προληπτική καραντίνα. δηλαδή για όλο το στρατόπεδο.

Τελικά τώρα τα ενέκρινε, ωστόσο τα τεστ που διαθέτει το στρατόπεδο δεν φτάνουν για όλους!

Στρατιώτες - φαντάροι - Τραπεζαρία του Κέντρου Εκπαίδευσης Πυροβολικού (ΚΕΠΒ), Θήβα
Φώτο Αρχείου / Τραπεζαρία του Κέντρου Εκπαίδευσης Πυροβολικού (ΚΕΠΒ), Θήβα / Πηγή: ΓΕΣ

Έχει ευθύνη το Υπουργείο Άμυνας και ο ΕΟΔΥ που βάζουν στο ζύγι την υγεία των φαντάρων και των μόνιμων στελεχών με το κόστος. Οι παλινωδίες τους δεν οφείλονται μόνο σε προχειρότητες αλλά πρώτα και κύρια στη κυβερνητική γραμμή που ακολουθεί πιστά και το Υπουργείο Άμυνας.

Οι φαντάροι ζητούν να γίνουν άμεσα τεστ σε όλους τους στρατιώτες και το μόνιμο προσωπικό, ώστε να σταματήσει η εξάπλωση του ιού στη μονάδα κι από κει στην περιφερειακή ενότητα Βοιωτίας.

Δείτε ακόμα...