Αρχηγός της ΠΑ του Ισραήλ: Από τις αεροπορικές επιδρομές σε Παλαιστίνη, Λίβανο και Συρία, στην Ελλάδα

Από την Πέμπτη 6 έως την Παρασκευή 7 Ιουλίου 2023, ο Αρχηγός της Πολεμικής Αεροπορίας του Ισραήλ, Major General Tomer Bar, πραγματοποίησε επίσημη επίσκεψη στην Ελλάδα, κατόπιν πρόσκλησης του Αρχηγού του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας (ΓΕΑ), Αντιπτέραρχου (Ι) Θεμιστοκλή Μπουρολιά, ο οποίος τον υποδέχθηκε στην Αεροπορική Βάση Ανδραβίδας.

Από τις αεροπορικές επιδρομές σε Παλαιστίνη, Λίβανο και Συρία ο Αρχηγός της Πολεμικής Αεροπορίας του κράτους – δολοφόνου του Ισραήλ βρέθηκε στην Ελλάδα.

Συγκεκριμένα, την περασμένη εβδομάδα, μαζί με τον υπουργό Εξωτερικών του Ισραήλ, τη χώρα μας επισκέφθηκε και ο Αρχηγός της Πολεμικής Αεροπορίας του Ισραήλ, Major General Tomer Bar, έπειτα από πρόσκληση του Αρχηγού του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας (ΓΕΑ), Αντιπτέραρχου (Ι) Θεμιστοκλή Μπουρολιά, ο οποίος τον υποδέχθηκε στην Αεροπορική Βάση Ανδραβίδας.

Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε την ίδια περίοδο που το Ισραήλ εξαπέλυσε ευρεία επίθεση στο λαό της Παλαιστίνης σκοτώνοντας περισσότερους από 12 Παλαιστίνιους και τραυματίζοντας εκατοντάδες.

Τις ενέργειες αυτές εξάλλου, ξέπλυνε με τις δηλώσεις του ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών, Γ. Γεραπετρίτης κάνοντας λόγο για ανάγκη «καταδίκης της τρομοκρατίας» και σεβασμό στο «δικαίωμα των κρατών στην ασφάλεια».

Κατά την παραμονή του στην 117 Πτέρυγα Μάχης, επισκέφθηκε την 338Μ όπου ενημερώθηκε για την αποστολή και τις δραστηριότητες της Μοίρας, ενώ ακολούθησε επίσκεψη στη Μοίρα Επιχειρησιακής Συνθετικής Εκπαίδευσης στο Κέντρο Αεροπορικής Τακτικής, στην οποία έλαβε χώρα επίδειξη των δυνατοτήτων της και ενημέρωση για τις προοπτικές επέκτασης και περαιτέρω αναβάθμισης της συνθετικής εκπαίδευσης στο πλαίσιο της στρατιωτικής συνεργασίας των δύο χωρών. Στη συνέχεια, οι δύο Αρχηγοί συμμετείχαν σε εκπαιδευτική πτήση τριάδας αεροσκαφών F-16.

Την Παρασκευή 7 Ιουλίου 2023, ο Ισραηλινός Αρχηγός επισκέφθηκε το ΓΕΑ, όπου ενημερώθηκε για την οργάνωση, την αποστολή και το έργο της Πολεμικής Αεροπορίας, ενώ συζητήθηκαν θέματα που αφορούν στην αναβάθμιση της συνεργασίας των Πολεμικών Αεροποριών των δύο χωρών, τόσο στον επιχειρησιακό όσο και στον εκπαιδευτικό τομέα.

Δείτε ακόμα...