Η κυβέρνηση της ΝΔ αναγνωρίζει το «δικαίωμα» του Ισραήλ να δολοφονεί τον Παλαιστινιακό λαό!

EUROKINISSI

Απόλυτη κάλυψη στην δολοφονική μανία του κράτους του Ισραήλ, απέναντι στον Παλαιστινιακό λαό, παρείχε σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Γεραπετρίτης, κάνοντας λόγο για ανάγκη «καταδίκης της τρομοκρατίας» και σεβασμό στο «δικαίωμα των κρατών στην ασφάλεια».

Μετά τη συνάντησή του με τον υπουργό Εξωτερικών του Ισραήλ Έλι Κοέν, ο οποίος πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στην Αθήνα, ο Γ. Γεραπετρίτης, ανέφερε ότι «παρακολουθούμε τις εξελίξεις στην περιοχή και είμαστε ανήσυχοι με την κλιμάκωση της βίας», ενώ έσπευσε να τονίσει ότι «καταδικάζουμε την τρομοκρατία σε κάθε μορφή της. Είναι σαφές ότι η βία δεν αποτελεί ούτε λύση ούτε απάντηση και το δικαίωμα των κρατών στην ασφάλεια πρέπει να γίνει απολύτως σεβαστό», αναγνωρίζοντας στο κράτος του Ισραήλ το …«δικαίωμα» να πραγματοποιεί δολοφονικές επιδρομές όπως στην Τζενίν. Κάλεσε δε «να επικρατήσει ηρεμία και αυτοσυγκράτηση από όλους ώστε να αποκλιμακωθεί η κρίση»!!!

Στο επίκεντρο της συνάντησης του Έλληνα υπουργού Εξωτερικών με τον ισραηλινό ομόλογό του βρέθηκε η ενίσχυση της «πολυδιάστατης συνεργασίας», με τον Γ. Γεραπετρίτη να επικαλείται τις «κοινές αξίες» με το κράτος- δολοφόνο! «Συζητήθηκε η αυξανόμενη διμερής συνεργασία σε ένα ευρύ φάσμα τομέων, από οικονομία και τις επενδύσεις μέχρι τον τουρισμό, την υψηλή τεχνολογία και την άμυνα. Προσβλέπουμε στην περαιτέρω ενίσχυση της συνεργασίας αυτής», επεσήμανε. Είπε ότι το 2022 ο όγκος του διμερούς εμπορίου άγγιξε το 1,4 δισ. ευρώ, προσθέτοντας ότι υπάρχουν μεγάλα περιθώρια για περαιτέρω προώθηση των εμπορικών μας σχέσεων, αλλά και για την πραγματοποίηση ισραηλινών επενδύσεων στην Ελλάδα.

Στην συνάντηση συζητήθηκε και η συνεργασία σε διεθνείς οργανισμούς, με τον Γ. Γεραπετρίτη να ευχαριστεί για την ισραηλινή υποστήριξη της υποψηφιότητας της Ελλάδας στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ για το 2025-26. Επανέλαβε ακόμη την ενεργό στήριξη της Ελλάδας στις «συμφωνίες του Αβραάμ» και την περαιτέρω διεύρυνσή τους, αλλά και στην περαιτέρω εμβάθυνση των σχέσεων ΕΕ – Ισραήλ, ιδίως μέσω της συμμετοχής του Ισραήλ σε προγράμματα της ΕΕ.

Διεύρυνση της συνεργασίας «3+1»

Στην ατζέντα βρέθηκαν ακόμη η τριμερής συνεργασία με την Κύπρο και τα επόμενα βήματα που μπορούν να προγραμματιστούν, ιδίως ενόψει και της 9ης τριμερούς συνόδου κορυφής στην Κύπρο, πάντα με στόχο την στήριξη των επικίνδυνων αμερικανοΝΑΤΟικών σχεδιασμών στην περιοχή.

«Τονίσαμε αμφότεροι τη σημασία του σχήματος συνεργασίας «3+1» με τις ΗΠΑ και την ανάγκη διεύρυνσης και εμβάθυνσης διαφόρων πεδίων συνεργασίας. Η Ελλάδα, η Κύπρος, το Ισραήλ και οι ΗΠΑ είναι κράτη που πιστεύω ότι είναι ενωμένα με κοινά συμφέροντα και κοινές αξίες», τόνισε και πρόσθεσε: «Διαπιστώσαμε τη βούληση της προώθησης έτερων σχημάτων συνεργασίας, όπως της Ελλάδας-Κύπρου Ισραήλ και ΗΑΕ».

Όσο αφορά τα ελληνοτουρκικά, ο Γιώργος Γεραπετρίτης, ανέφερε ότι «η Ελλάδα είναι έτοιμη να αξιοποιήσει το θετικό κλίμα που έχει δημιουργηθεί με την Τουρκία, ώστε να διαμορφωθούν συνθήκες διαλόγου στη βάση βεβαίως του Διεθνούς Δικαίου και ιδίως του Δικαίου της Θάλασσας».

Προκαλεί ο ισραηλινός υπουργός Εξωτερικών

Ο Έλι Κοέν, αναφερόμενος στη στρατιωτική επιχείρηση στην Τζενίν, ισχυρίστηκε ότι «δεν είμαστε σε πόλεμο με τους Παλαιστινίους, αλλά με τις τρομοκρατικές οργανώσεις, οι οποίες χρηματοδοτούνται πλήρως από το Ιράν», χαρακτηρίζοντας ως τρομοκρατία τον αγώνα του Παλαιστινιακού λαού ενάντια στην κατοχή.

Την ώρα που η ισραηλινή επιδρομή άφησε στη Τζενίν νεκρούς – ανάμεσα τους και παιδιά, κατεστραμμένα σπίτια, νοσοκομεία, δρόμους και άλλες υποδομές, καθώς και έναν προσφυγικό συνοικισμό ισοπεδωμένο, ο ισραηλινός ΥΠΕΞ δήλωσε προκλητικά ότι «στοχεύσαμε 11 τρομοκράτες και ούτε ένας πολίτης δεν έχει χάσει τη ζωή του στη διάρκεια των επιχειρήσεών μας. Καταβάλαμε πολύ μεγάλη προσπάθεια για να το πετύχουμε αυτό».

Έσπευσε δε να εμπλέξει περισσότερο την Ελλάδα στην αντιπαράθεση με το Ιράν, λέγοντας ότι «το Ιράν είναι ο Νο 1 χρηματοδότης της τρομοκρατίας και θέλουμε να συνεργαστούμε με την ελληνική υπηρεσία πληροφοριών για να αποτρέψουμε τυχόν τρομοκρατικές ενέργειες.Θα συνεργαστούμε για την ασφάλεια της περιοχής και των λαών μας».

Δείτε ακόμα...