Άρειος Πάγος: Παρέμβασή του για ερώτηση του ΚΚΕ για τη δράση φασιστικών και παρακρατικών ομάδων στον Έβρο και τα νησιά

Άρειος Πάγος
Πηγή: EUROKINISSI

Παρέμβαση του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου προκάλεσε η ερώτηση του ΚΚΕ για η δράση φασιστικών και παρακρατικών ομάδων στον Έβρο και τα νησιά.

Είναι γνωστό ότι μετά τη συγκέντρωση μεταναστών και προσφύγων κυρίως στο Τελωνείο Καστανιών, στην περιοχή του Έβρου, έκαναν την εμφάνισή τους παρακρατικές ομάδες. Οπλισμένοι αυτόκλητοι πολιτοφύλακες, διάφορες ομάδες ρατσιστικών, ακροδεξιών και φασιστικών αντιλήψεων βγήκαν από τις τρύπες τους. Επίσης, σημειώθηκαν επιθέσεις σε μετανάστες, σε εγκαταστάσεις στη Σκάλα Συκαμιάς, εμπρησμός στις εγκαταστάσεις στο Καρά Τεπέ της Λέσβου καθώς και φθορές και έλεγχος αυτοκινήτων από ακροδεξιές ομάδες. Ακόμη, την περιοχή του Έβρου αλλά και της Λέσβου επισκέφθηκαν οι ναζιστές της Χρυσής Αυγής και φασίστες από τη Γερμανία και την Αυστρία. Το ΚΚΕ απαίτησε, με την ερώτησή του, από την κυβέρνηση να λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για το σταμάτημα της δράσης όλων των φασιστικών και παρακρατικών ομάδων.

Τα γεγονότα αυτά προκάλεσαν την παρέμβαση του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου.

Με παραγγελία προς τους κατά τόπους αρμόδιους εισαγγελείς ζητά τη διενέργεια έρευνας για να διαπιστωθεί η βασιμότητα των όσων καταγγέλλονται και να προβούν σε όλες τις αναγκαίες ενέργειες για την πλήρη διερεύνηση των υποθέσεων.

Η παρέμβαση κάθε ανθρώπου καλής θέλησης ενάντια σε αυτές τις ομάδες φέρνει αποτέλεσμα, για την απομόνωσή τους.

Δείτε ακόμα...