Αρμενία: Εισβολή διαδηλωτών σε κυβερνητικό κτήριο

Αντικυβερνητικές διαδηλώσεις στην Αρμενία
Φώτο αρχείου, Από αντικυβερνητικές διαδηλώσεις στην Αρμενία

Οξύνεται η ενδοαστική διαμάχη στην Αρμενία. Σε κυβερνητικό κτήριο στην πρωτεύουσα της χώρας, Γερεβάν, εισέβαλε σήμερα το πρωί ομάδα διαδηλωτών, απαιτώντας την παραίτηση του πρωθυπουργού Νικόλ Πασινιάν.

Την Κυριακή οπαδοί της αντιπολίτευσης συγκεντρώθηκαν έξω από το κοινοβούλιο της χώρας –την πολλοστή τέτοια διαδήλωση των περασμένων ημερών.

Η δημόσια τηλεόραση μετέδιδε χθες πως μετά από τη Μόσχα, που «άδειασε» τον Πασινιάν για το θέμα της μη χρήσης των ρωσικών πυραύλων Ισκαντέρ στον πόλεμο του Ναγκόρνο Καραμπάχ, και ο πρόεδρος της χώρας Αρμέν Σαρκισιάν γύρισε την πλάτη του στον πρωθυπουργό της χώρας, αρνούμενος να υπογράψει την απομάκρυνση του αρχηγού των ενόπλων δυνάμεων.

Μέσω ανάρτησής του στο Facebook ο Αρμένιος πρωθυπουργός Νικόλ Πασινιάν αποκάλεσε ακατανόητη την απόφαση του προέδρου της Αρμενίας. Ο Πασινιάν κάλεσε τους οπαδούς του τη Δευτέρα σε ανοικτή συγκέντρωση προκειμένου να εξηγήσει την στάση του προέδρου Σαρκισιάν. Την περασμένη εβδομάδα, ο Πασινιάν είχε κάνει λόγο για «απόπειρα πραξικοπήματος» όταν ο στρατός ζήτησε την παραίτησή του.

Η παραμονή του Πασινιάν στην εξουσία είναι πλέον αμφίβολη, εάν αναλογιστεί κανείς πως ο πρωθυπουργός δεν ελέγχει τις ένοπλες δυνάμεις της χώρας ενώ δεν απολαμβάνει και της εμπιστοσύνης του προέδρου.

Πηγή: cnn.gr

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...