Άρθρο αστυνομικού: Ήρωες διαθέσιμοι κατόπιν παραγγελίας

Έλεγχοι αστυνομικών σε λεωφορεία για την τήρηση των μέτρων κατά της πανδημίας (Αύγουστος 2020)
Φώτο Αρχείου / Πηγή: Eurokinissi

Δημοσιεύσουμε άρθρο αστυνομικού από το site της Πρωτοβουλίας Αστυνομικών:

Απαράδεκτες και ατιμωτικές καταστάσεις μεταξύ σωμάτων ασφαλείας έλαβαν χώρα το μεσημέρι της Παρασκευής έξω από το Υπουργείο Πολιτικής Προστασίας επί της Λ. Κηφισίας, όταν εποχικοί πυροσβέστες συγκεντρώθηκαν ειρηνικά προκειμένου να διεκδικήσουν το πάγιο αίτημά τους για μονιμότητα.

Συνάδελφοί μας που βρίσκονταν επί ποδός, εργαλειοποιήθηκαν για ακόμη μία φορά από την ηγεσία, όταν τους δόθηκαν εντολές άνωθεν να κάνουν αναίτια χρήση της αύρας και ρίψη χημικών προκειμένου να διαλύσουν την διαδήλωση που βρισκόταν εν εξελίξει, και να στραφούν ενάντια στους πυροσβέστες που αποτελούν ίσως μια από τις ελάχιστες κατηγορίες επαγγελμάτων με την οποία μας διακατέχει παρόμοιο αίσθημα ευθύνης και εργασιακής αλληλοκατανόησης.

Πρόκειται για τους ίδιους ανθρώπους που πριν λίγους μήνες, είχαμε βγει και τους χειροκροτάγαμε αποκαλώντας τους ήρωες. Βέβαια τότε, όλη η φλεγόμενη Ελλάδα τους χρειαζόταν και εκείνοι με αυταπάρνηση και υψηλό αίσθημα ευθύνης ανταποκρίθηκαν μακράν και πέραν των προσδοκιών μας.

Και σήμερα σε μια νήνεμη περίοδο πυρασφάλειας, που οι ίδιοι επιχείρησαν να διεκδικήσουν το δικαίωμά τους στη μόνιμη εργασία πάνω στο αντικείμενο τους, δικαίωμα που θα έπρεπε να είναι ήδη αυτονόητο και κεκτημένο, μας έβαλαν να τους αντιμετωπίσουμε ως παρίες και ανεπιθύμητους. Διερωτώμαι, εάν με κάποιον παράλογο και τελείως ελληνικό τρόπο υπήρχαν εποχικοί Αστυνομικοί οι οποίοι επιθυμούσαν να μονιμοποιηθούν, με ποιανού το μέρος θα αποφασίζαμε να σταθούμε;

Ίσως την επόμενη φορά που οι ίδιοι αποφασίσουν να διαδηλώσουν, αυτό να γίνει μέσα στη καρδιά του καλοκαιριού, και ίσως τότε η κυβέρνηση να τους ακούσει προσεκτικά, επειδή οι φωτιές στην Ελλάδα ποτέ δεν τελειώνουν.

Ένας Αστυνομικός

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...