Ας διαβάσουμε κάτι διαφορετικό

Οι θέσεις του 21ου Συνεδρίου του Κομμουνιστικού Κόμματος, δεν είναι κείμενο που αφορά τα μέλη του Κόμματος μονάχα, αλλά το σύνολο του λαού μας και της εργατικής τάξης. Μέσα στις θέσεις, οι εργαζόμενοι, οι νέοι στρατευμένοι, μπορούν να βρουν απαντήσεις σε κρίσιμα ζητήματα που αφορούν τη καθημερινότητα τους και καθορίζουν τη στάση τους απέναντι σ’ αυτή. Σε ερωτήματα όπως: τι γίνεται με την πανδημία; Γιατί έχουμε πάλι κρίση; Ποια είναι η θέση της χώρας μας σε ένα συνεχώς μεταβαλλόμενο διεθνές σκηνικό; Αν αλλάζουν τα πράματα και με ποιο τρόπο. Αν το ΚΚΕ έχει πρόταση για το σήμερα και το αύριο.
Οι θέσεις του Συνεδρίου και τα συμπεράσματα που περιέχονται σε αυτές, είναι θέσεις μάχης και πυξίδα του λαού μας για τις άμεσες διεκδικήσεις και αγώνες του αλλά και για το μέλλον.

Είναι ευκαιρία για τον καθένα μας να διαβάσει, να συζητήσει, να κάνει προτάσεις μελετώντας αυτό το κείμενο.

Ιδιαίτερα η αναφορά στη θέση 42 στο πρώτο κείμενο χρήζει προσοχής, έχει ιδιαίτερη σημασία, γιαυτό και το παραθέτω.

Τονίζεται: “Το επόμενο διάστημα, το βασικό καθήκον του Κόμματος στους χώρους της Εκπαίδευσης είναι η ενίσχυση της ιδεολογικής – μορφωτικής προσπάθειας με επίκεντρο την εκλαίκευση της πρότασης του Κόμματος για την Παιδεία, την εργασία, την Υγεία, το σύνολο των κοινωνικών αναγκών στο σοσιαλισμό, την αποκάλυψη του αστικού επιχειρήματος περί της “ουδετερότητας” της επιστήμης, την ανάδειξη των σύγχρονων δυνατοτήτων των παραγωγικών δυνάμεων, πρώτα απ΄όλα του ανθρώπου, που ο καπιταλισμός περιορίζει. Να ανοίξει σε όλες τις βαθμίδες συζήτηση και δράση στη βάση της ενότητας σχολείο – ιδεολογία, παιδεία – οικονομία – κοινωνία, δηλαδή τη στρατηγική του Κόμματος”.

Οι θέσεις της ΚΕ για το 21ο Συνέδριο του ΚΚΕ κεντρίζουν το ενδιαφέρον πολλών νέων που υπηρετούμε τη θητείας μας, γιατί απαντάνε σε προβλήματα που δημιουργεί το βάρβαρο εκμεταλλευτικό σύστημα στη ζωή μας.
Καλή επιτυχία σε όλη αυτή τη προσπάθεια!

Γκισγκίνης Γιώργος
Φαντάρος ΕΛΔΥΚ

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...