Ας συναντηθούμε στους αγώνες με όπλο τη γνώση!

Σκαπανέας

Με την σκαπάνη ανά χείρας, σε πείσμα των καιρών και των αναγκών, με όπλο την γνώση, την ανησυχία, την δημιουργικότητα και την παρακαταθήκη της ιστορίας της ανθρωπότητας, ξεκινάμε να ρίξουμε στα σκοτάδια φως, για να ανατείλει ένας δίκαιος κόσμος ίσος προς ίσο.

Ξεκινάμε, δίνοντας το στίγμα της επιστήμης, της τέχνης, της έρευνας ευελπιστώντας ότι θα αποτελέσει η στήλη, δεξαμενή γνώσης, ικανή να ενεργοποιήσει την σκέψη, για δημιουργική δράση προς το συμφέρον του κόσμου της εργασίας.

Είμαστε βαθιά πεισμένοι, ότι ο κόσμος θα αλλάξει και μαζί του θα αλλάξει η πραγματική ζωή, οργανωμένα και συντεταγμένα, με την φυσική δυναμική και τους νόμους που διέπουν την λειτουργία της, αρκεί η γνώση να γίνει όπλο της κοινωνίας και των δυνάμεων της εργασίας και όλων, όσων πιστεύουν ότι η βαρβαρότητα και ο φαύλος κύκλος του καπιταλισμού πρέπει να τερματίσει.

Απευθυνόμαστε στους πραγματικούς σκαπανείς της ζωής, τους εργαζόμενους, που συνθέτουν την μεγάλη εικόνα της παραγωγικής διαδικασίας και των σχέσεων της. Σε όλους όσους νοιάζονται για την αναγκαιότητα της σοσιαλιστικής προοπτικής, παρακολουθούν και συμμετέχουν στην πολιτική, στην οικονομία, την άμυνα, τη βιομηχανία, την αγροτική οικονομία, τις υπηρεσίες, την παιδεία την υγεία, την πληροφορική, την Τεχνολογία, στον πολιτισμό, τη ζωγραφική, την ποίηση, την λογοτεχνία, το θέατρο, το κινηματογράφο, την μουσική.

Ο “Σκαπανέας” μέσω του alt.gr, στοχεύει να γίνει ανοικτή πύλη στη γνώση και παράλληλα προάγγελος για περαιτέρω έρευνα για τον καθένα μας…

Ξεκινάμε λοιπόν!

Δείτε ακόμα...