Αυστραλία: Σύλληψη Αμερικανού πρώην πιλότου με «άρωμα» Κίνας

Αυστραλία-Χάρτης

Στην Αυστραλία, στο μεταξύ, πρώην πιλότος της αμερικανικής Πολεμικής Αεροπορίας και στρατιωτικός εκπαιδευτής συνελήφθη μετά από αίτημα της Ουάσιγκτον, αντιμετωπίζοντας το ενδεχόμενο να εκδοθεί στις ΗΠΑ.

Σύμφωνα με έγγραφα αυστραλιανού δικαστηρίου, η ομοσπονδιακή αστυνομία συνέλαβε την Παρασκευή τον Ντάνιελ Εντμουντ Ντάγκαν στην πόλη Οραντζ. Ο Ντάγκαν δεν αφέθηκε ελεύθερος με εγγύηση πριν τις πιθανές επίσημες διαδικασίες για την έκδοσή του, δήλωσε αστυνομική πηγή. Η επόμενη εμφάνιση του Ντάγκαν ενώπιον δικαστηρίου θα γίνει τον Νοέμβρη στο Σίδνεϊ, για να εξεταστεί αίτηση αποφυλάκισης με εγγύηση.

Οι λεπτομέρειες του αμερικανικού εντάλματος για τη σύλληψή του και των κατηγοριών που αντιμετωπίζει είναι σφραγισμένες.

Πηγή στην Αεροπορία είπε στο πρακτορείο «Reuters» ότι το FBI αναζητούσε τον Ντάγκαν εξαιτίας της δουλειάς του στην Κίνα. Ο Ντάγκαν μετακόμισε στην Αυστραλία έπειτα από μια δεκαετία στις αμερικανικές Ενοπλες Δυνάμεις – όπου υπηρέτησε ως πιλότος και εκπαιδευτής ιπτάμενων – και ίδρυσε μια επιχείρηση, προσλαμβάνοντας Αμερικανούς και Βρετανούς πρώην πιλότους των Ενόπλων Δυνάμεων για να προσφέρουν σε τουρίστες βόλτες με μαχητικά αεριωθούμενα. Το 2014 μετακόμισε στο Πεκίνο και λίγο αργότερα πούλησε την επιχείρηση στην Αυστραλία. Σε διαδικτυακό του προφίλ αναφέρεται ότι από το 2017 εργαζόταν στην Κίνα ως διαχειριστικός διευθυντής της «AVIBIZ Limited», η οποία περιγράφεται ως «εταιρεία συμβουλών για την αεροπορία, που επικεντρώνεται στην ταχέως αναπτυσσόμενη και δυναμική κινεζική αεροπορική βιομηχανία».

Ετικέτες: , ,

Δείτε ακόμα...