Αυτοκινητόδρομοι: Αυξήσεις στα διόδια

Διόδια Ελευσίνας
Πηγή : Eurokinissi

Αυξήσεις στα διόδια ανακοίνωσε η εταιρεία «Αυτοκινητόδρομος Μορέας» για την διαδρομή Κόρινθος – Τρίπολη – Καλαμάτα – Σπάρτη, από τα μεσάνυχτα της Παρασκευής 31 Δεκέμβρη 2021, με βάση τα προβλεπόμενα από τη Σύμβαση Παραχώρησης του Έργου, όπως έχουν υπογραφτεί από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.

Οι νέες τιμές ανά σταθμό και κατηγορία οχήματος έχουν ως εξής:

«Αυτοκινητόδρομος Μορέας»: Οι νέες τιμές ανά σταθμό και κατηγορία οχήματος
«Αυτοκινητόδρομος Μορέας»: Οι νέες τιμές ανά σταθμό και κατηγορία οχήματος

Κατηγορία 1: Δίκυκλα, τρίκυκλα. Κατηγορία 2: Οχήματα με ή χωρίς ρυμουλκούμενο και ύψος έως 2,20μ. Κατηγορία 3: Οχήματα με 2-3 άξονες με ή χωρίς ρυμουλκούμενο και ύψος πάνω από 2,20μ. Κατηγορία 4: Οχήματα με 4 ή περισσότερους άξονες.

«Ολυμπία Οδός»

Την ίδια ώρα, αύξηση κατά 10 λεπτά θα επιβαρύνει και το αντίτιμο των διοδίων στην «Ολυμπία Οδό» από την Πρωτοχρονιά, βάσει της προσυμφωνημένης τιμαριθμικής αναπροσαρμογής. Συγκεκριμένα, από τα μεσάνυχτα της Παρασκευής 31 Δεκέμβρη οι τιμές θα διαμορφωθούν ως εξής:

«Ολυμπία Οδός»: Οι νέες τιμές ανά σταθμό και κατηγορία οχήματος 01/01/2022
«Ολυμπία Οδός»: Οι νέες τιμές ανά σταθμό και κατηγορία οχήματος 01/01/2022

(Κατηγορία 1: Δίκυκλα, τρίκυκλα. Κατηγορία 2: Οχήματα με ή χωρίς ρυμουλκούμενο και ύψος έως 2,20μ. Κατηγορία 3: Οχήματα με 2-3 άξονες με ή χωρίς ρυμουλκούμενο και ύψος πάνω από 2,20μ. Κατηγορία 4: Οχήματα με 4 ή περισσότερους άξονες.

Σημειώνεται ότι οι αυξήσεις θα επηρεάσουν και τους χρήστες του συστήματος «Hybrid» της Ολυμπίας Οδού, με το οποίο οι οδηγοί πληρώνουν ανάλογα με τα χιλιόμετρα που έχουν κάνει, διαμορφώνονται αντίστοιχα.

(Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ)

Δείτε ακόμα...