Αυξάνεται εκ νέου η πίεση στο σύστημα Υγείας, αλλά προέχει η «ατομική ευθύνη»…

EUROKINISSI

Για σημάδια σημαντικής αύξησης στην πίεση του Συστήματος Υγείας έκανε λόγο κατά τη διάρκεια της σημερινής ενημέρωσης για τον κορονοϊό, ο λοιμωξιολόγος Γκίκας Μαγιορκίνης, γεγονός που επιβεβαιώνει (για ακόμη μια φορά) τις εγκληματικές ευθύνες της κυβέρνησης για τα πρωτόκολλα – λάστιχο με τα οποία προχώρησε στο άνοιγμα του τουρισμού και άλλων οικονομικών δραστηριοτήτων. 

Ο καθηγητής ανακοίνωσε πως υπάρχει μία αύξηση της τάξης του 25% στις εισαγωγές ασθενών στις ΜΕΘ την τελευταία εβδομάδα, ενώ η καθηγήτρια παιδικής λοιμωξιολογίας, Βάνα Παπαευαγγέλου, πρόσθεσε πως η πτωτική πορεία των διασωληνωμένων που παρουσιαζόταν μέχρι πρόσφατα έχει σταματήσει και πως προβλέπεται να υπάρχει μία ήπια αλλά σαφής αύξηση κρουσμάτων και νοσηλευομένων στις ΜΕΘ τις επόμενες ημέρες. Την ίδια ώρα, η κυβέρνηση όχι μόνο αρνείται να θωρακίσει το δημόσιο σύστημα Υγείας παρουσιάζοντας ως πανάκεια τους εμβολιασμούς και την ατομική ευθύνη, αλλά ετοιμάζεται να συγχωνεύσει και να κλείσει Νοσοκομεία, στο πλαίσιο του «νέου ΕΣΥ».

Επίσης, η Β. Παπαευαγγέλου είπε πως το επιδημιολογικό φορτίο στη χώρα παρουσιάζει μία σχετική σταθεροποίηση αλλά παραμένει σε υψηλά επίπεδα και ανέφερε πως ο δείκτης θετικότητας πανελλαδικά είναι στο 3,4 με κάποιες περιοχές να το ξεπερνούν όπως η Πάρος που έφτασε στο 5,5. Είπε ακόμα ότι παρουσιάζεται μία αύξηση στα κρούσματα σε νέες ηλικίες (από 10-19 ετών) σε Θεσσαλονίκη και Χαλκιδική. 

Από την άλλη, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, κινούμενος στην λογική της «ατομικής ευθύνης» αναλώθηκε σε εκκλήσεις στους κατοίκους και επισκέπτες σε Μύκονο και Ίο, δυο νησιά που «είναι ένα βήμα πριν από τη λήψη μέτρων», να τηρούν με μεγάλη προσοχή τα μέτρα ατομικής προστασίας, καθώς «παρατηρείται έντονη αύξηση του επιδημιολογικού φορτίου με σταθερά αυξητικές τάσεις, ειδικά το τελευταίο δεκαήμερο». Ανάλογη έκκληση έκανε για τα νησιά Ζάκυνθος, Λευκάδα, Πάρος, Τήνος, Σαντορίνη και Ρόδος.

Παράλληλα, ανακοίνωσε ότι οι Περιφερειακές Ενότητες Θεσσαλονίκης, Χαλκιδικής, Κοζάνης, Φλώρινας, Βοιωτίας, Εύβοιας, Μεσσηνίας και Τήνου και οι δήμοι Σπετσών, Παξών και Χίου  μεταφέρονται στο «πορτοκαλί» ενώ οι Περιφερειακές Ενότητες Καστοριάς, Ξάνθης και Άρτας αλλά και οι δήμοι Αγκιστρίου, Λήμνου, Ανατολικής Σάμου, Δυτικής Σάμου, Αμοργού, Αστυπάλαιας, Καρπάθου, Μεγίστης, Πάτμου και Σύμης, μεταφέρονται στο «κίτρινο». Αντίθετα, στο «κίτρινο» εντάσσονται (από το πορτοκαλί που ήταν) οι  Περιφερειακές Ενότητες Ιωαννίνων και Γρεβενών και οι δήμοι Λέρου, Μήλου και Σίφνου. Τέλος, οι δήμοι Αλοννήσου, Κιμώλου, Λειψών και Σκύρου, μεταφέρονται στο «πράσινο» από το «κίτρινο» που ήταν.

Πηγή: 902.gr

Δείτε ακόμα...