Αύξηση της θητείας στον Στρατό Ξηράς προωθεί η κυβέρνηση

Στρατιώτες

Στην τελική ευθεία δείχνει να βρίσκεται η κυβέρνηση για να ανακοινώσει αύξηση της θητείας στο Στρατό Ξηράς στους 12 μήνες, με την προοπτική να υπηρετούν 9 μήνες που ισχύει σήμερα μόνο όσοι δηλώσουν ότι επιθυμούν να υπηρετήσουν όλο το διάστημα στον Έβρο ή σε νησιά του Αιγαίου.

Η αύξηση της θητείας συζητείται να εφαρμοστεί από τον Μάιο, με το πρόσχημα της ενίσχυσης της άμυνας και με στόχο την διασφάλιση του ανθρώπινου δυναμικού που θα επιτρέψει στις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις να υλοποιούν χωρίς εμπόδια τα επιθετικά δόγματα του ΝΑΤΟ και της ΕΕ.

Στο Πολεμικό Ναυτικό και την Πολεμική Αεροπορία η θητεία είναι 12μηνη.

Ερωτηθείς σήμερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Χρ. Ταραντίλης, επιβεβαίωσε αυτήν την εξέλιξη, λέγοντας πως ό,τι εξετάζεται αφορά στον Στρατό Ξηράς, σπεύδοντας να προσθέσει ότι δεν θα υπάρχει υποχρεωτική θητεία στα 18.

Επιδίωξη φέρεται να είναι να αυξηθεί η «οροφή» του Στρατού Ξηράς από περίπου 68.000 στελέχη και κληρωτούς στους 93.500 και η συνολική «οροφή» του προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων να φτάσει τις 133.000, ενώ σήμερα υπολογίζεται σε περίπου 100.000.

Δείτε ακόμα...