31η Αντιιμπεριαλιστική κατασκήνωση της ΚΝΕ: Χαιρετισμός στρατευμένου σε εκδήλωση για τον πόλεμο

χαιρετισμό του στρατευμένου Λαυρέντη Κουρέλα
χαιρετισμό του στρατευμένου Λαυρέντη Κουρέλα

Με ένα πολύ θερμό χειροκρότημα και το σύνθημα «Οι φαντάροι είναι του λαού παιδιά, έξω από τα σύνορα δεν έχουν δουλειά», απάντησαν οι νέοι και οι νέες που συμμετέχουν στην 31η Αντιιμπεριαλιστική κατασκήνωση στον χαιρετισμό του στρατευμένου Λαυρέντη Κουρέλα μετά το τέλος της εκδήλωσης με θέμα «Σύγκρουση ΝΑΤΟ – Ρωσίας στην Ουκρανία: Τι μας διδάσκουν οι εξελίξεις; Οι θέσεις του ΚΚΕ».

Στον χαιρετισμό του σημείωσε:

«Είναι μεγάλη μου χαρά και τιμή που πραγματοποιείται αυτός ο μεγάλος θεσμός για τη νεολαία στις Νηές της Μαγνησίας, κοντά στην ιδιαίτερή μου πατρίδα τη Ζαγορά Πηλίου και μου δίνεται τη δυνατότητα στην άδειά μου από τη στρατιωτική θητεία να παρευρεθώ στις εκδηλώσεις. Κυριολεκτικά ομορφαίνει ο τόπος από τα νιάτα του ΚΚΕ, με τις θέσεις και την πολιτική του ΚΚΕ. Η συμμετοχή χιλιάδων νέων από όλη τη χώρα μού δίνει μεγάλη δύναμη και αντοχή για τη θητεία σε αυτές τις συνθήκες. Η σημερινή εκδήλωση και το θέμα της είναι απόλυτα επίκαιρο, αφού προβληματίζει κάθε νέο άνθρωπο, αλλά και όσους υπηρετούμε τη στρατιωτική μας θητεία.

Η φετινή Αντιπολεμική Αντιιμπεριαλιστική Κατασκήνωση της ΚΝΕ είναι μία σπουδαία πρωτοβουλία που σε συνδυασμό με τους αγώνες που αναπτύσσει το ΚΚΕ και ενάντια στην εμπλοκή της χώρας μας στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο, στους ΝΑΤΟικούς σχεδιασμούς για να μην πληρώσει ο λαός μας σε χρήμα και αίμα το τίμημα του πολέμου, δίνουν θάρρος σε όλους εμάς τους στρατευμένους.

Η περίοδος που ένας νέος καλείται να υπηρετήσει τη στρατιωτική του θητεία είναι μία πολύ ιδιαίτερη περίοδος, καθώς καλείται, σε πολύ δύσκολες συνθήκες για τη ζωή του λαού μας, να αφήσει τη δουλειά του και παράλληλα να κληθεί να σηκώσει το δύσκολο οικονομικό βάρος κατά τη διάρκεια της θητείας του, που η κυβέρνηση το φορτώνει στον ίδιο τον φαντάρο και την οικογένειά του. Εδώ έχει ιδιαίτερη σημασία να αναφέρω πως την ίδια στιγμή που στον φαντάρο δίνουν 8 ευρώ περίπου για να βγάλει όλο τον μήνα, από τον καθένα μας κατά μέσο όρο παίρνει η κυβέρνηση 730 δολάρια σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσίευσε το ΝΑΤΟ, ώστε να φτάσει προκλητικά να δίνει για τους στόχους του ΝΑΤΟ 7,5 δισ. ευρώ, ξεπερνώντας αναλογικά και τις ΗΠΑ στους στρατιωτικούς εξοπλισμούς.

Παράλληλα, μέσα στα στρατόπεδα είναι διάχυτη η λογική που λέει “μη μιλάς, μη διεκδικείς, σκύψε το κεφάλι σου και κάτσε ήσυχος να περάσει γρήγορα η θητεία”‘.

Όλα αυτά σε συνθήκες που είναι σε εξέλιξη ο πόλεμος ΝΑΤΟ, ΗΠΑ, ΕΕ με τη Ρωσία στο έδαφος της Ουκρανίας και η εμπλοκή της χώρας μας είναι στο “κόκκινο”. Η κυβέρνηση επιδιώκει να μπλέξει τη χώρα μας ακόμα περισσότερο στον πόλεμο για συμφέροντα ξένα προς το λαό, αλλά γνωστά στους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους και το σύστημά τους. Με δύο λόγια, βάζει σε κίνδυνο τον λαό μετατρέποντάς τον σε θύτη, αλλά και στόχο αντιποίνων για τις κερδοφόρες μπίζνες μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων. Γι’ αυτό η κυβέρνηση, μέσα από το ΝΑΤΟ και την ΕΕ, υπέγραψε νέα συμφωνία για αναβάθμιση και επέκταση των βάσεων του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ, στέλνει συνεχώς στρατιωτικό υλικό, βλήματα πυροβολικού, τεθωρακισμένα οχήματα μεταφοράς προσωπικού BMP-1, όπως βλέπουμε από δημοσιεύματα. Ταυτόχρονα, φρεγάτες, αεροσκάφη συμμετέχουν σε ΝΑΤΟικά σχήματα από την αρχή του πολέμου, ενώ άλλα τμήματα έχουν σταλεί στα battle group του ΝΑΤΟ στη Ρουμανία. Από το Στεφανοβίκειο, εδώ δίπλα μας, σηκώνονται από την πρώτη μέρα του πολέμου ελικόπτερα προς την Πολωνία, ενώ στο στρατόπεδο Γεωργούλα μέσα στο Βόλο είναι σταθμευμένη μονάδα Αμερικάνων πεζοναυτών απ’ όπου και εξορμεί.

Καθημερινά πληθαίνουν οι αποδείξεις ότι καμία ασφάλεια για την περιοχή δεν προσφέρει η ΝΑΤΟική και η αμερικανική παρουσία. Και αν υπήρχαν κάποιοι που πίστευαν πως η ΝΑΤΟική βάση θα μας προστατέψει, πρέπει να μεταπείστηκαν όταν είδαν τους “τουρίστες” Αμερικανούς, που αλώνιζαν πριν ένα μήνα στην Αλεξανδρούπολη, να κάνουν ασκήσεις απόβασης σε ακτή από κοινού με τον τουρκικό στρατό ή όταν έγινε γνωστό ότι ρώσικα μαχητικά έκαναν εικονικό βομβαρδισμό στη ΝΑΤΟική βάση της Σούδας, αποδεικνύοντας ότι όλες αυτές οι υποδομές κάνουν τη χώρα μας στόχο σε αντίποινα ή επιθέσεις.

Είναι δυνατόν μπροστά σε όλες αυτές τις εξελίξεις να μην εκφράζουμε τις σκέψεις και τις απόψεις μας;

Είναι δυνατόν να μη μιλήσουμε;

Οφείλουμε όχι απλά να μη σκύψουμε το κεφάλι μας, αλλά να δυναμώσουμε τη φωνή μας, πλάι στον λαό και τη νεολαία που αγωνίζεται για να σταματήσει η συμμετοχή της χώρας και των Ενόπλων Δυνάμεων στον πόλεμο. Να κλείσουν όλες οι ξένες βάσεις και να φύγουν από τη χώρα μας οι δολοφονικοί στρατοί των ΝΑΤΟ – ΗΠΑ!

Η στήριξη που δίνει το ΚΚΕ και η ΚΝΕ στις διεκδικήσεις των νέων στρατευμένων είναι μεγάλης σημασίας.

Και εγώ με τη σειρά μου επιθυμώ:

  • Να μη συμμετάσχω εγώ, η μονάδα μου, οι φαντάροι, σε στρατιωτικές επιχειρήσεις εκτός συνόρων.

Γιατί δεν παρουσιαστήκαμε στον Στρατό για να βαράμε προσοχή στους φονιάδες των λαών, τους Αμερικανούς και τους ΝΑΤΟικούς. Γιατί δεν έχουμε καμία δουλειά να βρεθούμε εκτός συνόρων, να χύσουμε το αίμα μας για τα συμφέροντα των επιχειρηματικών ομίλων. Γι’ αυτό δηλώνω αντίθετος στο να συμμετάσχω εγώ, η μονάδα μου.

Υποχρέωση έχουμε να προστατεύουμε τη χώρα μας, δηλαδή τον λαό και τις οικογένειές μας, τα δικαιώματά του, τα σύνορα.

Οι φαντάροι είναι του λαού παιδιά. Έξω από τα σύνορα δεν έχουνε δουλειά!

Οι λαοί δεν έχουν να χωρίσουν τίποτα, χρειάζεται να πιστέψουν στη δύναμή τους γιατί όπως λέει και το σύνθημα της φετινής κατασκήνωσης ”Έτσι γράφεται η Ιστορία: Με την κοινή πάλη των λαών, ενάντια στα σχέδια των ιμπεριαλιστών!”.

Σας ευχαριστώ πολύ!».

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...