Χανιά: Οι φονιάδες των λαών είναι ανεπιθύμητοι στην πόλη μας!

«Ούτε γη ούτε νερό στους φονιάδες των λαών» διατράνωσαν σήμερα το απόγευμα μέλη του ΚΚΕ και της ΚΝΕ στα Χανιά κατά τη διάρκεια μαζικής πικετοφορίας στους κεντρικούς δρόμους της πόλης, ενώ την Κυριακή ανάρτησαν γιγαντοπανό στα γραφεία του Κόμματος στο κέντρο της πόλης. Εκφράζοντας  για ακόμα μια φορά την καταδίκη τους στην παρουσία του αμερικανικού αεροπλανοφόρου «USS Gerald R. Ford» στη Σούδα, κηρύσσοντας τους φονιάδες των λαών ανεπιθύμητους, απαιτώντας την απεμπλοκή της χώρας από τα επικίνδυνα σχέδια ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ στην Ανατολική Μεσόγειο και το κλείσιμο της βάσης της Σούδας.

Στο κάλεσμα προς τον χανιώτικο λαό το ΚΚΕ και η ΚΝΕ σημειώνουν μεταξύ άλλων: «Η εμπλοκή της χώρας μας στα επικίνδυνα σχέδια για εδαφική επέκταση του Ισραήλ, στον μεγάλο ανταγωνισμό ΗΠΑ – Κίνας για το ποιος θα κυριαρχήσει στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, την ώρα που μαίνεται η ιμπεριαλιστική σύγκρουση στην Ουκρανία και γίνεται όλο και πιο ορατός ο κίνδυνος ενός γενικευμένου πολέμου, μόνο ασφάλεια δεν γεννά στον λαό μας. Ιδιαίτερα εδώ στα Χανιά, με τη βάση της Σούδας να πρωτοπορεί στις πολεμικές επιχειρήσεις και να μετατρέπει την περιοχή μας σε στόχο αντιποίνων. Τα ματωμένα δολάρια των Αμερικανών στρατιωτών, που συνηθίζουν να συμπεριφέρονται σαν επικυρίαρχοι στην πόλη μας, δεν μπορούν να εξαγοράσουν ούτε την ανοχή ούτε τη συνενοχή του λαού μας.

Τώρα είναι ανάγκη να δυναμώσει η διεκδίκηση για:
– Απεμπλοκή της χώρας μας από το μακελειό στην Παλαιστίνη και την Ουκρανία.
– Να κλείσουν η βάση της Σούδας και όλες οι βάσεις του θανάτου στη χώρα.
– Αναγνώριση του παλαιστινιακού κράτους».

Το «USS Gerald R. Ford»είναι το νεότερο και μεγαλύτερο πυρηνοκίνητο αεροπλανοφόρο των ΗΠΑ. Κατέπλευσε στη Σούδα για ανεφοδιασμό και «ανάπαυση» του πληρώματος που αποτελείται από περίπου 6.000 άτομα και θα παραμείνει μέχρι την Τετάρτη 6 Δεκεμβρίου, προτού επιστρέψει στην περιοχή επιχειρησιακής του δράσης, στα ανοιχτά της Γάζας στηρίζοντας τη σφαγή του Παλαιστινιακού λαού.

Στις αρχές του καλοκαιριού το αεροπλανοφόρο είχε δέσει στον Φαληρικό Όρμο, ενώ στη συνέχεια πραγματοποίησε τρεις εν πλω συνεκπαιδεύσεις με το ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό, με τις φρεγάτες «Ελλη» και «Ψαρά», με πιο πρόσφατη στις 28 Νοέμβρη συνεκπαίδευση με τη δεύτερη.

Οι Αμερικανοί προτιμούν για στάθμευση τη Σούδα, καθώς το κρηπίδωμα «Κ14» (μια καλά φρουρούμενη προβλήτα βάθους 14 μέτρων, μήκους περίπου 300 μ. και πλάτους 100 μ.) είναι το μοναδικό σημείο σε ολόκληρη την Ανατολική Μεσόγειο όπου τα τεράστια πυρηνοκίνητα αεροπλανοφόρα των ΗΠΑ μπορούν να παραβάλουν στην προβλήτα και όχι να ρίξουν άγκυρα στα ανοιχτά.

Ετικέτες: , , ,

Δείτε ακόμα...