Χανιά: «Τέρμα, ως εδώ» στους τραμπουκισμούς των Αμερικανών ναυτών και στην πολιτική της εμπλοκής

Κάλεσμα στον χανιώτικο λαό να πει «τέρμα, ως εδώ» απευθύνει η Τομεακή Επιτροπή Χανίων του ΚΚΕ με αφορμή την έλευση του αεροπλανοφόρου «USS George W. Bush» στη Σούδα και τις αθλιότητες του πληρώματος του κατά την έξοδό του στην πόλη των Χανίων. 

«Από την Παρασκευή που κατέπλευσε το αεροπλανοφόρο των ΗΠΑ στα Χανιά, ο λαός των Χανίων έγινε για ακόμα μία φορά μάρτυρας της τραμπουκικής συμπεριφοράς των αμερικανοΝΑΤΟϊκών ναυτών του πληρώματος που συμπεριφέρονται στην πόλη μας σαν να είναι επικυρίαρχοι. Μεθυσμένοι Αμερικάνοι έκαναν πραγματικά ότι ήθελαν μέσα στην Πόλη την Παρασκευή, ενώ ένας από αυτούς μπήκε μέσα στο Εθνικό στάδιο Χανίων την ώρα που έκαναν προπόνηση παιδιά και ξερνώντας έπεσε πάνω σε μια γυναίκα. Αργότερα μπροστά σε περαστικούς έπαιρναν την δόση τους, ενώ ένας από αυτούς έσπασε στο ξύλο μια γυναίκα του πληρώματος μπροστά στα έκπληκτα μάτια περαστικών. Μάλιστα καταγγελίες αναφέρουν ότι όταν κλήθηκε η αστυνομία να παρέμβει, η απάντηση ήταν ότι δεν μπορεί να κάνει τίποτα», όπως επισημάνθηκε στην συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε η ΤΕ Χανίων. 

Υπογραμμίστηκε πως αποτελεί πρόκληση το γεγονός ότι την στιγμή που η χώρα συνταράσσεται από τις μεγαλύτερες διαδηλώσεις των τελευταίων χρόνων, η διοίκηση του αεροπλανοφόρου να οργανώνει ξενάγηση πάνω στο αεροπλανοφόρο για τους βουλευτές, τους περιφερειακούς συμβούλους, την δημοτική αρχή, ενώ καταδικάστηκε η πολιτική της επικίνδυνης εμπλοκής στους ΝΑΤΟϊκούς σχεδιασμούς.

Αναφορά έγινε και στο έγκλημα στα Τέμπη, για το οποίο επισημάνθηκε πως οι συγκλονιστικές κινητοποιήσεις «σμπαράλιασαν την προσπάθεια που έκανε από την πρώτη στιγμή, η κυβέρνηση να μιλήσει για ανθρώπινο λάθος, να ρίξει τις ευθύνες σε κάποιες παθογένειες, για τις οποίες δήθεν φταίνε όλοι».

«Το ίδιο κράτος που βάζει την προστασία της ανθρώπινης ζωής στην ζυγαριά κόστους-οφέλους, είναι το ίδιο κράτος που φιλοξενεί στο Νομό μας, το δολοφονικό μηχανισμό του ΝΑΤΟ. Το ίδιο κράτος που διακηρύσσει ότι δεν μπορεί να συντηρήσει τα δίκτυα του σιδηροδρόμου, να εκπονήσει μελέτες για την αντισεισμική θωράκιση των σχολείων, για να στηριχθεί η δημόσια Υγεία, για να ενισχυθεί το Δημόσιο σχολείο και τα πανεπιστήμια, είναι το ίδιο κράτος που δαπανά δισεκατομμύρια ευρώ για στρατιωτικές δαπάνες που δεν έχουν καμία σχέση για την άμυνα της χώρας. Το ίδιο κράτος που δεν έχει τα δημοσιονομικά περιθώρια για να στηριχθεί το λαϊκό εισόδημα, αναδεικνύεται σε πρωταθλητή σε ΝΑΤΟϊκούς εξοπλισμούς, ξεπερνώντας κατά αναλογία και τις ΗΠΑ», ειπώθηκε. 

Η ΤΕ Χανίων κάλεσε τον χανιώτικο λαό σε κλιμάκωση των κινητοποιήσεων, με κορύφωση την μεγάλη πανεργατική – πανελλαδική απεργία στις 16 Μάρτη, τονίζοντας πως «οι μεγαλειώδεις κινητοποιήσεις του ελληνικού λαού απέναντι στο έγκλημα που έγινε στα Τέμπη, είναι η απόδειξη ότι ο οργανωμένος και αποφασισμένος λαός μπορεί να φέρει τα πάνω κάτω». 

Ετικέτες: ,

Δείτε ακόμα...