Συναγερμός έχει σημάνει για το νέο κύμα κακοκαιρίας που επελαύνει από το βράδυ της Παρασκευής στη χώρα, η οποία ακόμα δεν έχει συνέλθει από το άγριο σφυροκόπημα της «Ελπίδας».
Ήδη χιονίζει κυρίως στα ορεινά και ημιορεινά, ενώ βροχές και καταιγίδες σημειώνονται από το πρωί του Σαββάτου 29 Ιανουαρίου δυτικά και βόρεια της χώρας, και υπάρχουν προειδοποιήσεις για πλημμυρικά φαινόμενα στην Αττική από τις βροχές που θα λιώσουν το μεγάλο όγκο χιονιού.
Στη Φθιώτιδα οι νιφάδες έφτασαν μέχρι τη βόρεια Λαμία, στην Αχαϊα όπως και σε περιοχές της Εύβοιας σημειώνεται σφοδρή χιονόπτωση από το πρωί στα ορεινά, στην Αρκαδία τα μηχανήματα του δήμου Τρίπολης εργάζονται για τον εκχιονισμό, ενώ στον πάγο βρίσκεται η Βόρεια Ελλάδα. Xιονοπτώσεις σημειώνονται επίσης και σε ορεινή Κορινθία, Αργολίδα και Λακωνία.
Την ίδια ώρα σε σύσκεψη στο υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας αποφασίστηκε η απαγόρευση της κυκλοφορίας βαρέων οχημάτων στον αυτοκινητόδρομο «Μορέας» στο τμήμα από Κόρινθο ως Καλαμάτα, ενώ υπάρχουν συστάσεις για περιορισμό των μετακινήσεων. Η απαγόρευση ισχύει από το Σάββατο 29 Ιανουαρίου στις 13:00 μέχρι και τις 08:00 το πρωί της Κυριακής.
Πάντως, σύμφωνα με τους μετεωρολόγους το νέο κύμα κακοκαιρίας αναμένεται να είναι σύντομο. Σύμφωνα με το meteo.gr, τα φαινόμενα στα βόρεια, σταδιακά θα εξασθενήσουν, ενώ από τις μεσημεριανές ώρες του Σαββάτου θα επηρεάσουν βαθμιαία τα κεντρικά και νότια τμήματα της χώρας.
Πηγή: CNN



