Χίος: Αστυνομικοί μπήκαν σε σχολεία για να κάνουν ελέγχους για την τήρηση των μέτρων προστασίας

Σχολική αίθουσα
Φώτο Αρχείου / Πηγή: Eurokinissi

Πρώτη μέρα που άνοιξαν και πάλι τα σχολεία χθες και στη Χίο αστυνομικοί μπήκαν στο 4ο και 5ο δημοτικό σχολείο εκτελώντας εντολή για έλεγχο σε δημόσιες υπηρεσίες.

Ο έλεγχος αφορά το κατά πόσο τηρούνται τα μέτρα προστασίας.

Το συμβάν έγινε γνωστό μετά από καταγγελία της Εκτελεστικής Γραμματείας του Νομαρχιακού Τμήματος Χίου της ΑΔΕΔΥ. Στην ανακοίνωσή της, η ΕΓ του ΝΤ Χίου της ΑΔΕΔΥ, στηλιτεύει τις ευθύνες της “κυβέρνησης της «αριστείας»” για το συγκεκριμένο γεγονός.

Μέσα σε άλλα τονίζει πως “την ώρα που η κυβέρνηση έχει αναγάγει τα πάντα στην «ατομική ευθύνη», για να μην αναλαμβάνει τις δικές της ευθύνες στήριξης των σχολείων, την ώρα που οι προϋπολογισμοί των σχολείων και των οικογενειών επιβαρύνονται αβάσταχτα και οι υγειονομικοί έλεγχοι σε παιδιά, γονείς και εκπαιδευτικούς είναι ανύπαρκτοι, η ίδια, τη μόνη ευθύνη που αναλαμβάνει είναι η καταστολή και οι έλεγχοι, η υπενθύμιση το «κράτος είμαι εγώ», εξισώνοντας τα σχολεία μας με μπαράκια και καφετέριες.”

Ενώ στην ανακοίνωσή της καταλήγει καλώντας την κυβέρνηση και το Υπουργείο Παιδείας να εξασφαλίσουν ότι δεν θα ξαναγίνει κάτι τέτοιο. Αφού έτσι διαταράσσεται η ομαλή λειτουργία της εκπαιδευτικής διαδικασίας.

Το συμβάν καταγγέλλει με ανακοίνωσή του και ο Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών Χίου.

Η κυβέρνηση στέλνει με μεγάλη ευκολία τις αστυνομικές δυνάμεις να ελέγξουν τα παιδάκια και τους δασκάλους.

Τώρα την έπιασε ο πόνος του έλεγχου των μέτρων; Τόσο καιρό στους χώρους δουλειάς δεν έστειλε ποτέ ελεγκτικούς μηχανισμούς στις βιομηχανίες, στα πλοία, στα σουπερμάρκετ και αλλού, όπου οι εργαζόμενοι στοιβάζονταν ο ένας πάνω στον άλλο, χωρίς κανένα μέτρο προστασίας τους.

Δείτε ακόμα...