Χίος: Πέθανε πυροσβέστης από έμφραγμα – Χωρίς οδηγό το ασθενοφόρο

Πυρκαγιά σε αποθήκη Αργολίδα - Πυροσβέστες - Πυροσβεστική Υπηρεσία
Φώτο Αρχείου / EUROKINISSI

Τη ζωή του εν ώρα υπηρεσίας έχασε ένας 43χρονος πυροσβέστης, σήμερα Δευτέρα 12 Ιούλη στην Κοινότητα Βολισσού της Χίου, καθώς, σύμφωνα με πληροφορίες, υπέστη έμφραγμα.

Σημειώνεται ότι το ασθενοφόρο από το Νοσοκομείο Χίου τον παρέλαβε μετά από 1,5 ώρα, καθώς δεν υπάρχει οδηγός στο Πολυδύναμο Ιατρείο Βολισσού, όπως αναφέρει η τοπική ιστοσελίδα politischios.gr, παρά μόνο ένας εθελοντής οδηγός ο οποίος εκείνη την ώρα βρισκόταν στην περιοχή Καρδάμυλα με αποτέλεσμα να μην υπάρχει κανείς να οδηγήσει το όχημα.

Ο άτυχος πυροσβέστης ήταν σε βάρδια επιφυλακής στην περιοχή της Κατάβασης, όταν αισθάνθηκε την αδιαθεσία και παρά τις σύντονες προσπάθειες συναδέλφων του δεν κατέστη δυνατόν να κρατηθεί στη ζωή.

Το τραγικό αυτό συμβάν αναδεικνύει και επιβεβαιώνει για ακόμα μία φορά τις τραγικές ελλείψεις σε μέσα και προσωπικό τόσο στο δημόσιο σύστημα Υγείας, όσο και στο Πυροσβεστικό Σώμα, που παρά τις τεράστιες ανάγκες που εξυπηρετούν, υφίστανται τη μία περικοπή από τον κρατικό προϋπολογισμό μετά την άλλη, αποτέλεσμα των πολιτικών όλων των κυβερνήσεων.

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...