Χιροσίμα- Ναγκασάκι: 75 χρόνια από τον όλεθρο – Όσοι ξεχνούν, χάνονται!

75 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΛΕΘΡΟ
Όσοι ξεχνούν, χάνονται!
Δέκα μονογραφίες του Τάκη Βαρελά  «Εγκώμιον στην Ειρήνη

Πέρασαν 75 χρόνια από το ολέθριο έγκλημα των ΗΠΑ στο Ναγκασάκι και την Χιροσίμα. Αν και ο πόλεμος είχε τελειώσει, οι ιμπεριαλιστές άνοιξαν τον επόμενο πόλεμο δείχνοντας το απάνθρωπο πρόσωπο στέλνοντας το μήνυμα στην ανθρωπότητα, ότι δεν έχουμε κανένα  αίσθημα ανευθυνότητας απέναντι στην κυριαρχία της τάξης μας. Δήλωσαν απ’ έργο:  Όπου ορίζουμε κερδοφόρο τόπο, η «ελευθέρια» μας θα έχει την  ισχύ των όπλων.

Από τότε πέρασαν 75 χρόνια και το πυρηνικό μανιτάρι έγινε σήμα κατατεθέν της βαρβαρότητας των ιμπεριαλιστών των ΗΠΑ , για  εκατοντάδες λαούς Σημερνά σε πάνω 75 χώρες ο όλεθρος συνεχίζεται. Ισοπεδώνονται κράτη, πόλεις και χωρά. Δολοφονούνται αθώοι λαοί από το ίδιο χέρι και για τον ίδιο λόγο, τα κέρδη της πλουτοκρατίας.

Η καμένη σάρκα του πόλεμου, έχει την ίδια μυρουδιά, σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης. Τα καραβάνια των μεταναστών – προσφύγων, έχουν την σφραγίδα των ιμπεριαλιστών, μιας και ο θάνατος των λαών, όπως και αν προκύπτει, είτε από την πείνα, την δίψα, τις αρρώστιες, τους βομβαρδισμούς με πυρηνικά ή συμβατικά όπλα, από την εξαθλίωση, είναι έργο που έχει υπογραφή που ξεκινά από την 6 Αυγούστου 1945 με το  χέρι των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ και της ΕΕ και ανανεώνεται παγκοσμίως αλλά και στη γειτονιά μας.

Η ειρήνη όταν μελανώνεται και υπογράφεται με το αίμα των λαών μόνο αίμα θα ξαναφέρει.

Και αν μας πάρουν το χαρτί και το μελάνι, ένα λέμε στους φονιάδες των λαών.

Η φωνή μας, είναι τόσο δυνατή που θα γυρίσει τον κόσμο τους ανάποδα, για να ανθίσουν οι κόρες και οι γιοι των εκατομμύριων νεκρών της εργατικής τάξης, ζώντας αγκαλιασμένοι εν ειρήνη σε ένα κόσμο χωρίς εκμεταλλευτές και εκμεταλλευόμενους.

Με πίστη στους αγώνες για την ειρήνη, οι 10 μονογραφίες «Εγκώμιον στην Ειρήνη»

Βαρελάς Τάκης
Ζωγράφος

Δείτε ακόμα...