Κρίσιμα και συγκεκριμένα ερωτήματα για το γενικό blackout σε όλο το FIR Αθηνών πριν λίγες μέρες έθεσε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στη Βουλή, σχετικά με το νομοσχέδιο του υπουργείου Άμυνας.
Ο Δημήτρης Κουτσούμπας, σημείωσε πως «πάει πολύ» να μιλάει η κυβέρνηση για την «απρόσκοπτη διεξαγωγή των μετακινήσεων» με αφορμή τα αγροτικά μπλόκα και πρόσθεσε:
«Θέλουμε να μας απαντήσετε στα εξής κρίσιμα συγκεκριμένα ερωτήματα για το επικίνδυνο αυτό γεγονός: Έχετε εντοπίσει την πηγή της ”ακούσιας εκπομπής” που αναφέρει η ΥΠΑ; Τί ακριβώς λέει το επίσημο πόρισμα των τεχνικών ελέγχων; Πώς, αλήθεια, αποκαταστάθηκε η λειτουργία χωρίς πλήρη εντοπισμό της αιτίας; Και πρώτα απ’ όλα πρέπει να μας πείτε ποια συγκεκριμένα μέτρα θα λάβετε για να μην έχουμε παρόμοια περιστατικά στο μέλλον.
Πώς θα εξασφαλιστεί ότι δε θα υπάρξουν ”νέα Τέμπη”, αυτή τη φορά στον αέρα, για τα οποία προειδοποιούν οι εργαζόμενοι στο αεροδρόμιο; Θα αντιμετωπίσετε επιτέλους την χρόνια υποστελέχωση σε ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας, για την οποία σας έχουμε προειδοποιήσει και με κοινοβουλευτικές ερωτήσεις και μας απαντάτε συνεχώς ότι κινδυνολογούμε, όπως κάνατε και με τους σιδηροδρόμους, για να φτάσουμε τελικά σε εκείνη την τραγωδία;».



