Δ. Κουτσούμπας: «Στα μπλόκα, στους δρόμους του αγώνα γίνεται η πραγματική αντιπολίτευση – Η νίκη θα είναι δική σας»

Με χειροκρότημα έγινε δεκτός ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας από τους αγρότες στο μπλόκο του Πλατυκάμπου Λάρισας, όπου βρέθηκε αργά σήμερα το απόγευμα σήμερα. 

Στη συνομιλία του μαζί τους, μεταξύ άλλων υπογράμμισε ότι «για τα προβλήματα των αγροτών, υπεύθυνοι είναι τα καρτέλ και οι κυβερνήσεις, τα κόμματα που ψηφίζουν την ΚΑΠ ενώ για την ευημερία του αγρότη, τον εργάτη, του λαού, εμπόδιο είναι η ΕΕ» προσθέτοντας πως «όσα μας έλεγαν για χρυσά κουτάλια ήταν ψέματα. Η ΚΑΠ λειτούργησε υπέρ των μεσαζόντων, και μειώθηκαν τα ποσά για τους αγρότες». 

Ο Δ. Κουτσούμπας σημείωσε ότι ο λαός είναι στο πλευρό των αγροτών, γιατί ξέρει πού είναι η ευθύνη και υπογράμμισε πως «αν αποφασίσετε να κινηθείτε στην Αθήνα θα έχετε μεγάλη στήριξη από τους εργαζόμενους. Μαζί, χέρι χέρι να προχωρήσουμε».

Οσον αφορά τις καταστροφές από τις πλημμύρες στη Θεσσαλία, τόνισε πως πρέπει άμεσα να γίνουν τα αντιπλημμυρικά έργα και να μην περάσουν πάλι δεκαετίες χωρίς να γίνει τίποτα.

Καταλήγοντας τόνισε πως «στα μπλόκα, στους δρόμους του αγώνα γίνεται η πραγματική αντιπολίτευση. Η νίκη θα είναι δική σας».

Στο μπλόκο του Ζάρκου

Στη συνέχεια, ο Δ. Κουτσούμπας έφθασε στο μπλόκο του Ζάρκο, όπου συγκεντρώθηκε όλο το χωριό για να συνομιλήσει μαζί του. Κυρίαρχο θέμα οι πλημμύρες και τα ανύπαρκτα αντιπλημμυρικά έργα, καθώς το Ζάρκο έχει δεχθεί σκληρά πλήγματα από τις πλημμύρες του 2023 αλλά και από τον σεισμό τον Μάρτιο του 2021.

Οπως κατήγγειλαν οι Γ. Σδραλής πρόεδρος της κοινότητας και Λ. Τσέκας πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Τρικάλων, οι αγρότες αδυνατούν ν’ ανταποκριθούν στο δυσθεώρητο κόστος παραγωγής. Παρούσες και οι γυναίκες της περιοχής, από την Επιτροπή Γυναικών Φαρκαδόνας, να εκφράζουν τη συμπαράσταση τους στον αγώνα των αγροτών, να καταγγέλλουν πως πέντε μήνες μετά την πλημμύρα δεν έχει παρθεί κανένα ουσιαστικό μέτρο ανακούφισης απ’ τις πληγές τους και δηλώνουν πως «χωρίς αγρότες δεν υπάρχουν χωριά, δεν υπάρχει φαί». «Ζούμε και θα πεθάνουμε στα κοντέϊνερς», ήταν η κραυγή αγωνίας μιας πλημμυροπαθούς, ζητώντας να μην ξεχαστούν οι πληγέντες.

Ο Δ. Κουτσούμπας από την πλευρά του, κατήγγειλε την κυβέρνηση που δεν έχουν προχωρήσει τα μέτρα για την αποκατάσταση των πλημμυροπαθών και των σεισμοπαθών, ενώ σημείωσε πως τα αντιπλημμυρικά έργα που προωθούνται, είναι με βάση τη λογική κόστους – οφέλους, προς όφελος των επιχειρηματικών ομίλων και όχι για τις λαϊκές ανάγκες, σημειώνοντας πως το ΚΚΕ θα συνεχίσει να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή του αγώνα για την διεκδίκηση μέτρων αποκατάστασης και πρόληψης από τις φυσικές καταστροφές. 1 / 18

Νωρίτερα, ο Δημήτρης Κουτσούμπας βρέθηκε στα μπλόκα του Στεφανοβίκειου, του Αλμυρού, του Κάστρου και της Αταλάντης.

Τόνισε ότι ο αγώνας των αγροτών είναι δίκαιος, το ΚΚΕ πιέζει για να ικανοποιηθούν τα αιτήματα τους. «Στο δρόμο γίνεται η πραγματική μάχη, εδώ ενώνεται ο λαός. Η κυβέρνηση είναι πιεσμένη από τους αγώνες σας» σημείωσε χαρακτηριστικά στις συνομιλίες του με τους συγκεντρωμένους αγρότες. 

Χαρακτήρισε «αέρα κοπανιστό» τα όσα λέει η κυβέρνηση για το πετρέλαιο και το ρεύμα, καλώντας να δοθεί τώρα αγροτικό αφορολόγητο πετρέλαιο και φτηνό ρεύμα με 7 ευρώ την κιλοβατώρα. Χρήματα έχουν και τα δίνουν σε εφοπλιστές, επιχειρηματικούς ομίλους και όχι στον λαό, υπογράμμισε μεταξύ άλλων, προσθέτοντας ότι επίσης χρήματα δίνονται για F-35 και φρεγάτες που δεν είναι για τις αμυντικές ανάγκες της χώρας μας. 

Υπογράμμισε ακόμα ότι χρειάζονται μέτρα για τα αντιπλημμυρικά έργα, να δοθούν αποζημιώσεις 100% και να «κρατούν μικρό καλάθι» για όσα ακούνε περί ανασυγκρότησης της Θεσσαλίας.

Ο Δ. Κουτσούμπας, σημείωσε ότι αντίπαλος των βιοπαλαιστών αγροτών είναι οι βιομήχανοι, οι έμποροι που τούς πουλάνε ακριβά τα εφόδια και  αγοράζουν φτηνά τα προϊόντα τους, τα οποία μετά ο λαός τα αγοράζει ακριβά στο ράφι. «Έχουν ευθύνη οι κυβερνήσεις και τα κόμματα που τους στηρίζουν και στήριξαν την ΚΑΠ η οποία λειτουργεί υπέρ των τραπεζών και των μεσαζόντων.», επισήμανε.

«Στηρίζουμε από την πρώτη μέρα τον αγώνα σας, η κυβέρνηση πρέπει να ικανοποιήσει τα αιτήματα σας. Μόνο το ΚΚΕ καταψήφισε την ΚΑΠ που είναι καταστροφική για τους αγρότες» τόνισε ο Δ. Κουτσούμπας.

Ετικέτες: ,

Δείτε ακόμα...