Δανία: Αναδεικνύεται η αλληλεγγύη της Κούβας με τους λαούς όπου γης

Κουβανοί Γιατροί

Η εφημερίδα Arbejderen τόνισε σήμερα την αλληλεγγύη της Κούβας, του νησιού της επανάστασης, στην αντιμετώπιση του Covid-19, παρά τις συνεχείς επιθέσεις των Ηνωμένων Πολιτειών.

Σε άρθρο που δημοσιεύθηκε στον ιστότοπό της, η εφημερίδα Arbejderen αναφέρθηκε καταρχήν στις τελευταίες επιθέσεις της Ουάσινγκτον από τους γερουσιαστές Rick Scott, Marco Rubio και Ted Cruz με το νομοσχέδιο που προβλέπει την τιμωρία των χωρών που αποδέχονται την ιατρική συνεργασία τους Μεγάλες Αντίλλες.

Παρ ‘όλα αυτά, «η γενναιοδωρία της Κούβας προκαλεί μεγάλη συμπάθεια σε όλο τον κόσμο», γράφει η Arbejderen και υπογράμμισε «το διεθνιστικό έργο των γιατρών του νησιού της Καραϊβικής, ειδικά εκείνο των μελών των ταξιαρχιών Henry Reeve».

Η εφημερίδα υπογράμμισε επίσης την εκστρατεία που υποστηρίζουν πολλοί οργανισμοί για να απονείμουν στους Κουβανούς δωρητές το Βραβείο Νόμπελ Ειρήνης, σε αναγνώριση της δουλειάς τους για χρόνια και, ιδιαίτερα, κατά τη διάρκεια της πανδημίας SARS-CoV-2.

Αναγνώρισε επίσης τη συμβολή της Κούβας σε δράσεις κατά του Έμπολα στην Αφρική, γι ‘αυτό και οι ειδικοί της πήραν και το βραβείο “Doctor Lee Jong-Wook de Salud Pública”, που απονεμήθηκε από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας το 2017.

Το κείμενο αναπαράγει τα λόγια του κουβανού υπουργού Εξωτερικών, Bruno Rodríguez (Μπρούνο Ροντρίγκεζ), ο οποίος «επέκρινε τον απελπισμένο ελιγμό των γερουσιαστών των ΗΠΑ και καταδίκασε τις προθέσεις της κυβέρνησης των Ηνωμένων Πολιτειών να τιμωρήσει όσους δεν ακολουθούν την απομονωμένη και κατακριτέα συμπεριφορά τους».
| Κοπεγχάγη, 3 Ιουλίου

Πηγή |> prensa-latina.cu
Δείτε επίσης
|> Ανθρωπιστικό αποτύπωμα της Κούβας …Φωτογραφίες + βίντεο &
|> Παρά την εχθρότητα των ΗΠΑ, η Κούβα θα συνεχίσει να φέρνει υγεία στον κόσμο

Γιατροί από την Κούβα φτάνουν στην Ανδόρα για να βοηθήσουν στην καταπολέμηση του κορονοϊού

Δείτε ακόμα...