ΔΕΗ: Παράσταση διαμαρτυρίας για να μην κοπεί το ηλεκτρικό ρεύμα σε σπίτι μονογονεϊκής οικογένειας φαντάρου

Παράσταση διαμαρτυρίας στη ΔΕΗ Αγίων Αναργύρων πραγματοποίησε η Επιτροπή Πετρούπολης ενάντια στην ακρίβεια

Παράσταση διαμαρτυρίας στη ΔΕΗ Αγίων Αναργύρων πραγματοποίησε η Επιτροπή Πετρούπολης ενάντια στην ακρίβεια για να μην κοπεί το ηλεκτρικό ρεύμα σε σπίτι μονογονεϊκής οικογένειας φαντάρου.

Στην παρέμβαση, η ΔΕΗ ανέφερε ότι δεν υπήρξε κάποια συγκεκριμένη εντολή για διακοπή, αλλά ότι αυτή διατυπώθηκε από δικηγορικό γραφείο. Ωστόσο, δεν αναιρείται η κύρια ευθύνη της, αφού έχει δώσει το ελεύθερο σε εισπρακτικές εταιρείες οι οποίες προχωρούν σε οχλήσεις αλλά και πιέσεις προς τα λαϊκά νοικοκυριά ακόμη και για μικροοφειλές, την ώρα που έτσι κι αλλιώς αυτά πλήττονται πολύπλευρα.

Όπως σημειώνει στην ανακοίνωσή της η επιτροπή: «Η ΔΕΗ των τεράστιων κερδών τον τελευταίο χρόνο αποφάσισε δηλαδή να αφήσει χωρίς ρεύμα ένα σπίτι με έναν φαντάρο, μία αδελφή φοιτήτρια, όπου το μόνο εισόδημα είναι ένας μισθός της μάνας. Και όλα αυτό λόγω του “αστρονομικού” χρέους των 1.300 ευρώ!».

Ταυτόχρονα καταγγέλθηκε και δεύτερο περιστατικό για τη διακοπή ρεύματος σε μητέρα με μικρό παιδάκι, παρότι έκανε προσπάθεια κάθε μήνα να βάζει έστω έναντι ένα ποσό από το μισθό της που δεν φτάνει ούτε για τα στοιχειώδη.

Μάλιστα στην προσπάθεια να συνεννοηθεί με τη ΔΕΗ ώστε να δώσει έστω ένα ποσό για την άμεση επανασύνδεση και να προχωρήσει ο διακανονισμός (είχε 40 ευρώ και απαιτούσαν 70 ευρώ, γιατί τόσο ήταν το 10% του χρέους), επέμεναν ότι αυτή είναι η πολιτική της εταιρείας και απαιτούσαν τα 70. Παρότι η μητέρα δανείστηκε τα υπόλοιπα και πλήρωσε το διαβόητο 10%, την Παρασκευή «τιμωρήθηκε» να παραμείνει εκείνη και το μικρό παιδί της στο σκοτάδι, γιατί «το Σαββατοκύριακο δεν γίνονται επανασυνδέσεις».

Στην ανακοίνωση η επιτροπή τονίζει: «Μπροστά στην απανθρωπιά των μεγαλοεταιρειών παρόχων Ενέργειας που λογαριάζουν μόνο το κέρδος τσαλαπατώντας ανθρώπινες ζωές, εμείς ούτε θα κλείσουμε ούτε θα σκύψουμε το κεφάλι! Δεν θα αφήσουμε καμία λαϊκή οικογένεια, χωρίς ρεύμα, νερό, χωρίς τα απαραίτητα για αξιοπρεπή διαβίωση. Όλοι στον αγώνα για να διεκδικήσουμε αυξήσεις στους μισθούς και στις συντάξεις, συλλογικές συμβάσεις που κατοχυρώνουν σταθερή δουλειά με δικαιώματα, ρεύμα και βασικά αγαθά φτηνά για τον λαό!».

Δείτε ακόμα...