Δεν μπορεί να μιλά η κυβέρνηση για έκτακτη κατάσταση, έναν χρόνο μετά την εμφάνιση της πανδημίας

αφροδίτη ρέτζιου

Στην αναφορά που κατέθεσε η ΟΕΝΓΕ στις 23 Μάρτη στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου σχετικά με τα προβλήματα από την έξαρση του τρίτου κύματος της πανδημίας αναφέρθηκε η Αφροδίτη Ρέτζιου πρόεδρος της ΟΕΝΓΕ, μιλώντας το πρωί της Τρίτης 30 Μάρτη στο ραδιοφωνικό σταθμό «Real FM».

Όπως τόνισε, στο πλαίσιο της έξαρσης του τρίτου κύματος της πανδημίας έχουμε καθημερινά διασωληνωμένους ασθενείς εκτός ΜΕΘ διάσπαρτους σε διάφορα νοσοκομεία, έχουμε γιατρούς άσχετων ειδικοτήτων που καλούνται να περιθάλψουν ασθενείς με Covid, έχουμε νοσοκομεία που μετατρέπονται σε All Covid, όπως το «Σισμανόγλειο», ο «Ερυθρός Σταυρός» κ.ά., με ανυπολόγιστες συνέπειες για τους ασθενείς με άλλα νοσήματα, όπως οι 150 ασθενείς με σκλήρυνση κατά πλάκας που έκαναν τη θεραπεία τους στον «Ερυθρό» και τώρα μένουν στον αέρα. 

Η Αφ. Ρέτζιου επισήμανε τις ευθύνες της κυβέρνησης για το γεγονός πως ασθενείς περιμένουν διασωληνωμένοι ώρες ακόμη και μέρες, για να βρεθεί ένα άδειο κρεβάτι ΜΕΘ. Η ομολογία ότι πάντα πέθαιναν άνθρωποι εκτός ΜΕΘ είναι μια επιστημονική απολογία της εγκληματικής πολιτικής της κυβέρνησης, επισήμανε.

Δεν μπορεί να μιλάει η κυβέρνηση για έκτακτη κατάσταση έναν χρόνο μετά την εμφάνιση της πανδημίας, τόνισε, προσθέτοντας ότι τα πράγματα θα μπορούσαν να είναι διαφορετικά γιατί μας δίνει η επιστήμη αυτή τη δυνατότητα.

Δείτε ακόμα...