Διεθνές Εξάμηνο έτους 2019-2020 στη Σχολή Ευελπίδων

Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων
Πηγή: ΓΕΕΘΑ

Τη χρονική περίοδο από 24 Φεβρουαρίου έως 12 Ιουνίου 2020, η Σχολή Ευελπίδων, στο πλαίσιο του προγράμματος Military Erasmus, διοργανώνει και φιλοξενεί τη Δράση Διεθνές Εξάμηνο έτους 2019-2020.

Το πρόγραμμα σπουδών διεξάγεται στα Αγγλικά. Θα το παρακολουθούν 3 Αυστριακοί, 7 Ρουμάνοι και 34 Έλληνες Ευέλπιδες 3ης τάξης. Επίσης δύο Ιταλοί νέοι Αξιωματικοί θα εναλλάσσονται ανά 1 ακαδημαϊκή εβδομάδα σε 1 γνωστικό αντικείμενο.

Οι  σπουδαστές των λοιπών Στρατιωτικών Ακαδημιών διαβιώνουν από κοινού στους χώρους διαμονής και εκπαίδευσης των Ευελπίδων για 6 μήνες. Ανταλλάζουν εμπειρίες και απόψεις. Ενημερώνονται για την ιστορία της χώρας. Ενώ συμμετέχουν και σε εκπαιδευτικές επισκέψεις προβολής του Ελληνικού πολιτισμού.

Κατά τη διάρκεια του προγράμματος, διδάσκουν και μέλη ΔΕΠ των άλλων Στρατιωτικών Ακαδημιών στη Σχολή. Το ίδιο ισχύει και για τα μέλη ΔΕΠ της Σχολής σε άλλες Ακαδημίες.

Την ίδια χρονική περίοδο 3 Ευέλπιδες της 3ης Τάξης παρακολουθούν το ίδιο πρόγραμμα στη Στρατιωτική Ακαδημία της Ρουμανίας.

Δείτε ακόμα...