Δικογραφία της ΕΛΑΣ για το φοιτητικό συλλαλητήριο της Πέμπτης

Αστυνομία - ΟΔΟΣ - Σύνταγμα
Δυνάμεις της Αστυνομίας, ΜΑΤ – ΟΔΟΣ και Αύρες έξω από τη Βουλή / Πηγή: Eurokinissi

Η ΕΛΑΣ σχηματίζει δικογραφία για το πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο της Πέμπτης παρά τους απαράδεκτους περιορισμούς που ισχύουν.

Πρόκειται για ακόμη μία πράξη αυταρχισμού της κυβέρνησης που θέλει να τελειώνει με όποιον αντιτίθεται στην αντιδραστική πολιτική της. Με τον τρόπο αυτό επιχειρεί να εξοντώσει οικονομικά συλλόγους και σωματεία αξιοποιώντας τον κατάπτυστο νόμο για τις συναθροίσεις.

Στον σχηματισμό δικογραφίας για το φοιτητικό συλλαλητήριο που πραγματοποιήθηκε χθες κατά της ίδρυσης Πανεπιστημιακής Αστυνομίας προχωρά η Ελληνική Αστυνομία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τη δικογραφία αυτή ανέλαβε η Διεύθυνση Αστυνομίας Αθηνών, μετά από συνεννόηση με τον εισαγγελέα, και αφορά στην παραβίαση του νέου νόμου για τις συγκεντρώσεις που προϋποθέτει τη δήλωση από συγκεκριμένα πρόσωπα-διοργανωτές, καθώς και των Κοινών Υπουργικών Αποφάσεων (ΚΥΑ) περιορισμού των συναθροίσεων για λόγους δημόσια υγείας.

Οι αξιωματικοί που θα αναλάβουν τη δικογραφία αυτή σε πρώτη φάση θα καλέσουν τους υπευθύνους των επίσημων φορέων και οργανώσεων που συμμετείχαν στη συγκέντρωση και την πορεία που ακολούθησε, όμως ερώτημα τίθεται σχετικά με τους χιλιάδες φοιτητές που συμμετείχαν χωρίς να «καλύπτονται» κάτω από κάποια οργάνωση ή σύλλογο.

Το σύνολο του προανακριτικού υλικού θα διαβιβαστεί στον Εισαγγελέα, ο οποίος θα κρίνει εάν προκύπτουν ποινικές ευθύνες και σε βάρος ποιων.

Η κυβέρνηση δείχνει και με αυτό τον τρόπο ότι θορυβήθηκε απ’ το χθεσινό μεγαλειώδες πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο που έσπασε στην πράξη τις απαγορεύσεις και απαίτησε να αποσυρθεί το νομοσχέδιο Κεραμέως που ιδρύει Πανεπιστημιακή Αστυνομία και κάρτες εισόδους για τους φοιτητές.

Ταυτόχρονα, φοιτητές και καθηγητές ζήτησαν να ανοίξουν οι σχολές με όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας από τον κορονοϊό.

Δείτε ακόμα...