Δηλώσεις κυβερνητικών στελεχών: Ρεσιτάλ υποκρισίας, επιλεκτική ευαισθησία και περισσότερο λάδι στη φωτιά του ιμπεριαλιστικού πολέμου

Ο Ανδρέας Κατσανιώτης, Υφυπουργός Αρμόδιος για τον Απόδημο Ελληνισμό
Ο Ανδρέας Κατσανιώτης, Υφυπουργός Αρμόδιος για τον Απόδημο Ελληνισμό / Πηγή: Eurokinissi

Σε συνέντευξη που παραχώρησε ο Υφυπουργός αρμόδιος για τον Απόδημο Ελληνισμό, Ανδρέας Κατσανιώτης σε ελληνικό μέσο ενημέρωσης νωρίτερα το πρωί (σ.σ. 28/2/2022) προέβη σε ένα ρεσιτάλ υποκρισίας που χαρακτηρίζει την ελληνική κυβέρνηση της ΝΔ, αλλά και τα υπόλοιπα αστικά κόμματα, ΣΥΡΙΖΑ, ΚΙΝΑΛ – ΠΑΣΟΚ σχετικά με την κατάσταση στην Ουκρανία και την απαράδεκτη εμπλοκή της χώρας μας στον πόλεμο.

Συγκεκριμένα ερωτηθείς για τις δημοσιεύσεις της ρωσικής πρεσβείας στην Αθήνα για τις δολοφονίες Ελλήνων ομογενών από το ναζιστικό Τάγμα Αζόφ είπε: “Είναι ξεκάθαρο ότι οι ομογενείς μας σκοτώθηκαν από τις ρωσικές δυνάμεις. Από εκεί και πέρα εμείς πήραμε μία απόφαση στα πλαίσια των συμμαχιών που συμμετέχουμε και είναι η σωστή απόφαση… Όταν ένας πόλεμος ξεκινά ιδιαίτερα από τον επιτιθέμενο η αλήθεια δεν έχει και μεγάλη σημασία. Άρα η Ελλάδα σ’ αυτόν τον αγώνα δεν είναι ουδέτερη. Είμαστε μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ΝΑΤΟ, υπερασπιζόμαστε τις αρχές του διεθνούς δικαίου, αλλά από την άλλη δεν μπορούμε να έχουμε ίσες αποστάσεις ανάμεσα στο θύμα και στον θύτη… αυτός είναι ο γνώμονας, αυτή είναι η πυξίδα και βρίσκεται στη σωστή πλευρά της ιστορίας. Δεν υπάρχει ουδετερότητα σ’ αυτά.”

Σε συνέχεια αυτών των απαράδεκτων δηλώσεων, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Γ. Οικονόμου άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να σταλούν μαχητικά των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων στην Πολωνία προκειμένου να συνδράμουν τις ΝΑΤΟϊκές αποστολές στην Ουκρανία, βάζοντας ακόμα βαθύτερα τη χώρα και το λαό μας στον βούρκο των ενδοϊμπεριαλιστικών αντιθέσεων με κίνδυνο να δεχτούμε τα ρωσικά αντίποινα. Τόσο ο ένας όσο και ο άλλος κυβερνητικός αξιωματούχους τόνισαν την ταύτιση και ευθυγράμμιση της ελληνικής κυβέρνησης με τα υπόλοιπα κράτη της ΕΕ και του ΝΑΤΟ.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γ. Οικονόμου

Βέβαια, ο λαός μας ξέρει καλά πως θύτης είναι τόσο η αστική τάξη της Ρωσίας όσο και των υπόλοιπων χωρών του ΝΑΤΟ, της ΕΕ και φυσικά της Ουκρανίας και τα θύματα των ανταγωνισμών τους είναι οι λαοί των χωρών αυτών, που πληρώνουν και θα πληρώσουν πολύ ακριβά τα αποτελέσματα αυτής της σύγκρουσης.

Ήδη το κόστος της ενέργειας έχει γίνει απλησίαστο και αναμένονται νέες ανατιμήσεις σε προϊόντα ευρείας λαϊκής κατανάλωσης. Τονίζουμε ότι το ενδεχόμενο γενικευμένου ιμπεριαλιστικού πολέμου είναι στο τραπέζι ακόμα κι αν οι εξελίξεις οδηγήσουν σε προσωρινή, εύθραυστη κατάπαυση του πυρός. Οι υπηρεσίες που παρέχει η χώρα μας στο ΝΑΤΟ είναι πολύτιμες και για τον λόγο αυτό την βάζουν πολύ ψηλά στη λίστα των πιθανών στόχων της Ρωσίας και των υπόλοιπων εχθρών του ΝΑΤΟ.

Δεν είναι η πρώτη φορά βέβαια που οι ελληνικές κυβερνήσεις επιλέγουν να είναι θύτης λαών. Το ίδιο επιλέγουν αναπτύσσοντας στρατηγικές σχέσεις με τις ΗΠΑ και τον γνωστό ρόλο τους σε όλους τους πολέμους των τελευταίων 70 και πλέον χρόνων, το Ισραήλ που είναι δύναμη εισβολής και κατοχής ξένων εδαφών και δολοφονεί αμάχους Παλαιστίνιους ανάμεσά τους και παιδιά. Για αυτά δεν είχε να πει κάτι ο κ. Κατσανιώτης γιατί, μάλλον, είναι “στη σωστή πλευρά της ιστορίας” και του “διεθνούς δικαίου” που τόσο θερμά υπερασπίζεται.

Το ρεσιτάλ υποκρισίας και η επιλεκτική ευαισθησία θα έχει πολλά επεισόδια ακόμα.

Δείτε ακόμα...