Δήλωση της Μαρίας Κομνηνάκα βουλευτή Λέσβου του ΚΚΕ για το ρατσιστικό και εθνικιστικό παραλήρημα στο στρατόπεδο «Μαρινέλλη»

Σε δήλωσή της για τα πρόσφατα γεγονότα στο στρατόπεδο «Μαρινέλλη» η βουλευστής Λέσβου του ΚΚΕ αναφέρει τα εξής:

«Με μια επιστολή σε ιστοσελίδα της Λέσβου, γίνεται προσπάθεια να δικαιολογηθεί και να καλυφθεί το απαράδεκτο ρατσιστικό και εθνικιστικό παραλήρημα που εκδηλώθηκε, με ευθύνη στελέχους του στρατοπέδου “Μαρινέλλη”, με αλυτρωτικά καλέσματα του τύπου “να σπείρουν φλόγες και φωτιά στη Μ. Ασία και σε όλη την Τουρκία”.

Ως “εμψύχωση του ηθικού και του εθνικού φρονήματος” και “εξύμνηση του έθνους και του ελληνικού στρατού”, βαφτίζεται το εθνικιστικό ντελίριο, εξυμνώντας το μίσος απέναντι στους γειτονικούς λαούς. Όμως τέτοιου είδους συνθήματα είναι που ανοίγουν το δρόμο για την αμφισβήτηση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας μας και των γειτονικών χωρών. Αποτελούν βούτυρο στο ψωμί των αστικών τάξεων Τουρκίας και Ελλάδας, για να μπορέσουν να προωθήσουν τους δικούς τους σχεδιασμούς σε Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο, να “τρέξουν” τα επικίνδυνα ΝΑΤΟϊκά σχέδια για συνεκμετάλλευση του Αιγαίου.

Γι’ αυτό επιμένουμε ότι αυτά τα συνθήματα είναι εχθρικά προς τα συμφέροντα του λαού και θα πρέπει να καταδικαστούν από κάθε προοδευτικό και δημοκρατικό στρατιώτη και κάτοικο του νησιού.

Οι νέοι που υπηρετούν τη θητεία τους, να μη σκύψουν το κεφάλι, αλλά αντίθετα να διεκδικούν και να μην ανέχονται στις μονάδες τους τη δράση φασιστικών δυνάμεων που έχουν καταδικαστεί στη συνείδηση του λαού του νησιού και της χώρας μας και πρόσφατα καταδικάστηκαν και φυλακίστηκαν για την εγκληματική τους δράση.

Η κυβέρνηση έχει τεράστιες ευθύνες, διότι για πολλοστή φορά, ανέχεται τέτοιου είδους απαράδεκτες συμπεριφορές, όπως η εκφώνηση συνθημάτων ρατσιστικού και εθνικιστικού περιεχομένου, μέσα στα στρατόπεδα των Ενόπλων Δυνάμεων».

Δείτε ακόμα...