Δήλωση του Γιάννη Τασιούλα, προέδρου Ομοσπονδίας Οικοδόμων: Η κυβέρνηση να ανακαλέσει την απόφαση για την αύξηση της στρατιωτικής θητείας

(Φωτό Αρχείου) Στρατιώτες σε παράταξη - 8η Μεραρχία, Ιωάννινα
(Φωτό Αρχείου) Στρατιώτες σε παράταξη – 8η Μεραρχία, Ιωάννινα / Πηγή: Eurokinissi

Σε δήλωσή του στο ALT.GR ο Γιάννης Τασιούλας, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Οικοδόμων Ελλάδας αναφέρει τα εξής:

«Είμαστε κατηγορηματικά αντίθετοι με την αύξηση της στρατιωτικής θητείας, που εξήγγειλε η κυβέρνηση. Δεν εξυπηρετεί ούτε την ασφάλεια, ούτε την άμυνα της χώρας και προσθέτει μαζί με κινδύνους, νέα βάρη και συνέπειες στους στρατευμένους και τις οικογένειές τους.

Η αύξηση της θητείας εντάσσεται και εξυπηρετεί τους γενικότερους σχεδιασμούς του ΝΑΤΟ, των ΗΠΑ, της ΕΕ στο Αιγαίο και την ευρύτερη περιοχή.

Αν ο στόχος ήταν η άμυνα της χώρας και η ασφάλεια των συνόρων τότε η κυβέρνηση θα έφερνε πίσω τις στρατιωτικές αποστολές που βρίσκονται έξω από τα σύνορα υπό την διοίκηση του ΝΑΤΟ προωθώντας, σε όλα τα μήκη και πλάτη του πλανήτη, τα συμφέροντα των καπιταλιστών και των μεγάλων μονοπωλιακών ομίλων. Θα έπαιρνε μέτρα για να ελαχιστοποιηθεί ο κίνδυνος της διασποράς του κορονοϊού μέσα στα στρατόπεδα.

Η αύξηση της στρατιωτικής θητείας είναι «ο φερετζές» της σημερινής κυβέρνησης για να παρουσιάσει τον εαυτό της ως υπερασπιστή του λαού, της ασφάλειας των συνόρων και της ακεραιότητας απέναντι στη νατοϊκή σύμμαχο Τουρκία.

Η αύξηση της στρατιωτικής θητείας χρησιμοποιείται από την κυβέρνηση για να κρυφτεί ότι με σταθερά βήματα προωθούνται τα γενικότερα συμφέροντα του κεφαλαίου στην ευρύτερη περιοχή, όλα όσα απαιτεί η αστική τάξη, ότι εδραιώνεται και ενισχύεται η νατοϊκή παρουσία στην περιοχή γεννώντας νέους και μεγαλύτερους κινδύνους για όλους τους λαούς.

Η κυβέρνηση, εδώ και τώρα:

  • Να ανακαλέσει την απόφασή της για αύξηση της στρατιωτικής θητείας.
  • Να φέρει πίσω στη χώρα τις ελληνικές στρατιωτικές αποστολές που βρίσκονται έξω από την Ελλάδα.
  • Να πάρει μέτρα προστασίας των στρατευμένων μέσα στα στρατόπεδα για την αντιμετώπιση του κορονοϊού».
Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...